Hürriyet'ten çıkarılan gazetecilerin davası 17 Nisan'a ertelendi

Hürriyet gazetesinde işten atılan gazetecilerin işe iade davası görülmeye başlandı. Mahkeme duruşmayı 17 Nisan'a ertelendi. Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın açıklamasında, "Sendikalı olma haklarına saygı gösterilmediği gibi yıllarca verdikleri emeğin karşılığı da ödenmedi. Geç gelen adalet adalet değildir. Bu süreç daha fazla uzatılmadan tüm çalışanların hakları ödensin, arkadaşlarımız eski işlerine geri dönsün" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet gazetesinin Türkiye Gazeteciler Sendikası'na (TGS) üye olduktan sonra evlerine tebligat göndererek işten çıkardığı 45 gazeteciden 24'ünün işe iade davası bugün Bakırköy Adliyesi'ndeki 6. İş Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma delillerin incelenmesi için 17 Nisan'a ertelendi.

Dava öncesi TGS, işten atılan gazeteciler ile birlikte Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamada, "Geç gelen adalet adelet değildir. Bu süreç daha fazla uzatılmadan tüm çalışanların hakları ödensin, arkadaşlarımız eski işlerine geri dönsün ve işveren sendika hakkına saygı göstersin" denildi. Adliye önünde konuşan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, "İşten atıldıklarını -ne acıdır ki- evlerine yapılan tebligatla öğrendiler. Sendikalı olma haklarına saygı gösterilmediği gibi yıllarca verdikleri emeğin karşılığı da ödenmedi. Anayasanın kendilerine verdiği 'sendika üyesi olma' hakkını kullanmanın bedeli ödetilmek istendi" dedi.

Çalışma Bakanlığının Demirören’in sendikanın yetkisini gasp etmek için hayali çalışan transfer etmesine seyirci kaldığını söyleyen Durmuş şöyle devam etti:

"Bakanlık, Türkiye’de örgütlenme özgürlüğü olduğunu, sendikal haklara saygı gösterdiğini nasıl anlatacak? Bugün bu adliyede 23 gazetecinin işe iade davası var. Her şey ortada iken; haksız işten atmalar, sendika hakkına saygı göstermeme durumu milyonlarca insanın gözü önünde yaşanmışken, burada hâkimleri haklılığımıza inandırmaya çalışacağız. Bu mu adalet? 45 üyemiz en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda bırakılırken patronların karşısına neden çıkmadı adalet? 45 üyemizin toplamda 550 yıllık emekleri çalınırken patronların karşısına neden çıkmadı adalet?" (HABER MERKEZİ)