Akar: Hava sahası için Ruslarla görüşüyoruz

Milli Savunma Bakanı Akar, İdlib'de değişken bir durum olduğunu söyledi. Akar, "Hava sahasının herhangi bir şekilde askeri operasyonun ötesinde, ordaki ateşkesin devam etmesi için çok gerekli olduğunu bildirdik. İHA’ların ve SİHA’ların görev yapması konusunda Ruslarla konuşuyoruz ama sorun devam ediyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'de hava sahasının Türkiye'ye açılması, insansız hava araçlarının görev yapabilmesi konusunda Rusya ile görüşmeler yaptıklarını söyledi.

"Meseleye geniş açıdan bakmak lazım, biz Türkiye olarak ülkemizin güneyinde istikrarın oluşması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz" diyen Akar şöyle devam etti:

'UMUTLUYUZ, TARAFLAR GAYRET GÖSTERİYOR'

"Rusya ile münasebetimizi biliyorsunuz. İstikrar oluşması için elimizden geleni yapıyoruz. İdlib'de genç, ihtiyar herkes için ağır bir travma var, insanlık dramı var, yapılan budur. Ankara’da Moskova ile görüşmeler ikinci gününde devam ediyor. Görüşmeler devam ettiği için umutluyuz, taraflar gayret gösteriyor. "Uluslararası belge olan 2018 yılında imzalanan Soçi mutabakatının bunun gereklerinin yerine getirilmesini istiyoruz Soçi mutabakatıyla ilgili bağlı olduğumuzu ilerlemeler kaydettiğimizi belirtmek istiyoruz. Rejimin her seferinde ilan edilen ateşkesi bozduğunu aynı şeyi yaptığını söylüyoruz. Öncelikle bir an önce ateşkesin sağlanmasını böylece göçün durmasını göçle birlikte bölgenin radikalleşmesin engellenmesini; akan kan durunca da diğer konuların Soçi çerçevesinde ilerlemesini istiyoruz. Bu konuda duruşumuz belli."

'ESPER İLE GÖRÜŞECEĞİM'

"Bu akşam ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile telefonda görüşeceğim. Bir takım tedbirler alınıyor, arazide karşılıklı ileri geri hareketler oluyor, değişken bir durum var. Hava sahasının herhangi bir şekilde askeri operasyonun ötesinde, ordaki ateşkesin devam etmesi için çok gerekli olduğunu bildirdik. İHA’ların ve SİHA’ların görev yapması konusunda Ruslarla konuşuyoruz ama sorun devam ediyor." (HABER MERKEZİ)