Şerif Mesutoğlu açlık grevini sonlandırdı

Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün 10 Kasım 2016’da makamına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirmesi sonrasında yargılanan Şerif Mesutoğlu, adil yargılanma talebiyle 24 Haziran 2019'da başladığı açlık grevini sonlandırdı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün, 10 Kasım 2016’da makamına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirmesi davasından yargılanan ve 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Şerif Mesutoğlu, adil yargılanma talebiyle 229 gün sürdürdüğü açlık grevini sonlandırdığını açıkladı.

Konuya ilişkin Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Diyarbakır Temsilciliği ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ortak yazılı açıklama yaptı. Mesutoğlu'nun açlık grevini sonlandırdığı belirtilen açıklamada, konuyla ilgili ailesine gönderdiği mektubuna yer verildi.

'UZUN SOLUKLU MÜCADELE İÇİN’

Açıklamada paylaşılan Şerif Mesutoğlu’nun ailesine gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verildi: "Suçsuzluğumun ispatı ve gerçek suçluların ortaya çıkarılması noktasında bugüne kadar çeşitli eylemler yaptım. Kendimi yaktım, iki kez ölüm orucuna girdim ve son olarak 24/06/2019 tarihinden bu yana açlık grevindeyim. Bu eylemler bedenimde ağır hasarlar bıraktı. Muhtemelen yeni hasarlar da oluşacaktır. Yaptığım eylemler içerisinde bulunduğumuz süreç ve okuduğum üniversite, yapılan bu adaletsizliğe karşı uzun soluklu hukuki bir mücadele vermem yönünde bende bir farkındalık oluşturdu. Bu nedenle, uzun soluklu bir mücadele için fiziken, aklen ve ruhen sağlıklı olmam gerektiğini görüyor ve açlık grevimi sonlandırıyorum. Bundan sonraki süreçte bir adalet öğrencisi olarak Anayasa, uluslararası sözleşmeler ve yasalardan doğan haklarımı kullanarak hukuki mücadelemi sürdüreceğim. Açlık grevim sürecinde bana güvenen, inanan, sesime ses olan, destek olan başta ailem olmak üzere, arkadaşlarım, dostlarım, TİHV, İHD, milletvekilleri ve kamuoyunun ilgili tüm kesimlerine, özgür basına yürekten teşekkür ederim.”

Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve İnsan Hakları Derneği ise açıklamanın devamında, “Her zaman yaşamdan yana olduğumuzu, işkence yasağına aykırı tüm uygulamaların takipçisi olduğumuzu, adil yargılanma hakkının kişinin en temel haklarından biri olduğunu yineliyor, kamuoyuna saygı ile sunuyoruz” ifadesine yer verdi. (DUVAR)