Faruk Güllü'ye 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi

Mahkeme, iş insanı Faruk Güllü'ye, "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Tutuklu kaldığı süre ve sağlık sorunları gerekçesiyle Güllü'nün tahliyesi kararlaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) yönetici ve üyelerine yönelik FETÖ davasında yargılanan ve dosyası ayrılan ünlü baklavacı Faruk Güllü'ye "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Faruk Güllü ile avukatları katıldı. Duruşmada sanık ve taraf avukatları, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulundu.

Beyanların alınmasının ardından dosyayı karara bağlayan mahkeme, Güllü'nün "silahlı terör örgütü olmak" suçundan 8 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Sanığın 3,5 yıldır cezaevinde olması nedeniyle tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulunduran mahkeme, dosyaya yansıyan sağlık sorunlarını da dikkate alarak, yurt dışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbirleri uygulayıp Güllü'nün tahliyesine hükmetti.

TMSF'NİN KAYYIM OLARAK ATANMASI KARARI KALDIRILDI

Güllü'ye ait taşınmaz mallar, ulaşım araçları, banka ve mali konulardaki her türlü hesaba, hak ve alacaklarla şirketlerdeki ortaklık paylarına el konulduğunu belirten mahkeme, verilen hüküm kesinleştiğinde, tedbire konu malvarlığı değerlerinin suçtan elde edildiğinde dair yeterli somut delil bulunmaması nedeniyle el koyma kararının kaldırılmasını karara bağladı.

Mahkeme, soruşturma aşamasında sanık Faruk Güllü'nün sahibi olduğu şirketlere TMSF'nin kayyım olarak atanması kararının kaldırılmasına karar vererek, hüküm kesinleştiğinde kararın Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilanına, ancak bu aşamada kayyım tayini kararının devamına hükmetti. (İSTANBUL/AA)