Ruhsatsız madende göçük altında kalan iki işçi öldü

Zonguldak'ta göçük meydana gelen madendeki kurtarma çalışmaları acı haberle bitti. İşçiler Sebahattin Kalaycıoğlu ve Murat Ovaz'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Madenin geçen yıl mühürlendiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan iki işçinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Ekipler, yaklaşık 20 saat süren çalışmaların ardından işçilerden Sebahattin Kalaycıoğlu'nun cansız bedenini göçükten çıkardı.

Bölüm Mahallesi'nde O.A.'ya ait olduğu ileri sürülen maden ocağında 30 Ocak gecesi nedenle meydana gelen göçükte mahsur kalan iki işçiyi kurtarma çalışmaları gün boyu devam etti. AFAD, itfaiye ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri, 20 saat süren çalışmalar sonucu işçiler Sebahattin Kalaycıoğlu ve Murat Ovaz'ın cansız bedenlerine ulaştı.

Göçükten çıkarılan Kalaycıoğlu'nun cesedi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ovaz'ın cenazesinin çıkarılması için ocağa giren 10 kişilik takviye tahlisiye ekibinin çalışmaları sürüyor.

GEÇEN YIL MÜHÜRLENMİŞ

Ruhsatsız işletildiği belirtilen maden ocağının, geçen yıl mühürlediği ortaya çıktı. Göçüğün ardından maden ocağının işletmecisi olduğu iddia edilen O.A, gözaltına alındı. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ocağın daha önceden ruhsatlı, izinli çalışan bir yer olduğunu, bir süre sonra kapatıldığını belirterek, kaçak çalışma yapıldığı için tekrar mühürlendiğini söyledi. Ocağın, çalışılmaması gereken bir yer olduğuna ifade eden Bektaş, "Aşağıya inmeye çalıştıkları aracın kancası çıkıyor ve o araç ocağı yıkarak aşağıya iniyor. 3 kişiden birisi geri çıkıyor. TTK tahlisiye ekibi, neredeyse ocağı yeni baştan yaparak, yıkıntıları temizleyerek gittiler" dedi. (ZONGULDAK/AA)