Elazığ'da 3 yaşındaki çocuk ve annesi enkazdan çıkarıldı

Elazığ'daki depremde enkaz altında kalan 3 buçuk yaşındaki Yüsra Yıldız yaklaşık 24 saatlik bir çalışmanın sonunda kurtarıldı. Yüsra'nın sürekli sorduğu annesi Ayşe Yıldız da bir süre sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - Elazığ depremindeki arama kurtarma çalışmalarında 3 yaşındaki Yüsra Yıldız ile annesi Ayşe Yıldız enkaz altından sağ kurtarıldılar.

Çalışmaları oğlu, gelini, biri 3 diğeri 12 yaşında iki torunu ve oğlunun kayınvalidesi göçük altında olan 70 yaşındaki Ali Yılmaz da izledi.

Depremi haber alır almaz olay yerine gelen Yılmaz, hava soğukluğunun eksilere indiği Elazığ’da 24 saattir ailesinden haber bekliyordu.

Akşam saatlerinde, Ankara İtfaiyesi ve jandarma yaklaşık 6 metre derinlikte 5 metre ilerleyerek enkaz altından Yılmaz’ın 3 yaşındaki torunu kurtardı. Kısa bir süre sonra anne Ayşe Yıldız da enkazdan sağ çıkarıldı. Ali Yılmaz'ın 12 yaşındaki torununa ulaşmak için de çalışmalar sürüyor.

2,5 yaşındaki Nüsra Yıldız'ın annesi Ayşe Yıldız Enkazdan sağ olarak çıkarıldı. (Fotoğraf: Bestami Bodruk - Anadolu Ajansı )

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan 3 yaşındaki Yüsra Yıldız'ın durumu iyiye gidiyor. Yıldız'ın başında bekleyen halası Emine Gülmez, yeğeninin enkaz altından çıkarılmasını "mucize" olarak değerlendirdi.

'DEVAMLI 'ANNEM ORADA MI?' DİYE SORUYOR'

24 saattir çöken binanın yanında kardeşi ve ailesinden haber almak için babası Ali Yıldız ile beklediklerini belirten Gülmez, Ayşe Yıldız'ın kurtarılmasını bekledikleri sırada, "Yüsra ile annesi oturma odasında birliktelerdi. Deprem o esnada meydana gelmiş. Onu görür görmez 'mucize' dedim. Umarım aynı mucize Yüsra'nın abisi, babası ve annesi için de gerçekleşir. Yeğenim enkaz altından çıktığından bu yana annesini soruyor. 'Annem orada mı?" dedikçe cevap veremiyorum. Sevinç ve acıyı aynı anda yaşıyoruz" dedi.

Saatlerdir enkaz başında: Oğlum, torunlarım...Saatlerdir enkaz başında: Oğlum, torunlarım...

Etiketler deprem Elazığ