Saatlerdir enkaz başında: Oğlum, torunlarım...

Elazığ'da enkaza dönmüş binaların içinden ‘yaşam’ çıkarma çalışmaları devam ediyor. Yakınları göçük altında kalmış aileler soğuk havada çaresiz bekleyiş içinde. Oğlu, gelini, biri 2 biri 8 yaşında iki torunu enkaz altında kalan 70 yaşındaki Ali Yılmaz, çalışmaları Kızılay’ın verdiği battaniyeye sarılarak saatlerdir sokakta bekleyerek izliyor. Yılmaz, arama kurtarma ekiplerinden gelen her iyi sese ‘onlar mı’ diye koşarken, aldığı her yanıt ile gözyaşlarına boğuluyor.

Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - Türkiye’yi derinden sarsan Elazığ depreminin ilk gününde, Türkiye'nin birçok ilinden kente gelen AFAD, UMKE, 112 Acil Servis ekipleri ve gönüllü ekipler bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Dün akşam saat 20.55'te 6. 8 büyüklüğünde meydana gelen deprem birçok çevre ilde kendini hissettirirken Elazığ ve Malatya’da büyük yıkımlara neden oldu. Ölü ve yaralı sayısı artıyor.

Elazığ’da meydana gelen yıkımın büyüklüğü gün ışığıyla ortaya çıkmaya başladı. Sabah saatlerinde çevre illerden gelen birçok gönüllü ekip ile aynı anda Elazığ Havaalanı’na indik. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Jandarma Arama Kurtarma ve AFAD ekiplerine kadar çok sayıda ekip bir an da önce olay yerine gitme telaşındaydı. Havaalanından şehir merkezine gitmek üzere bindiğim takside şoför, deprem anını, “Korkunçtu. Yataktan düştüm. Evin duvarları yarıldı, bantladım. Bugüne kadar böyle büyük bir deprem yaşamadık. Öleceğiz sandım, nasıl kurtulduğumu hala bilmiyorum” diyerek anlattı.

ELAZIĞLILAR SOKAKTA

Büyük endişeye yol açan sarsıntının yarattığı Elazığ’da yıkım da korku da büyüktü. Elazığ’da öğrenciler tarafından ‘mecburiyet’ caddesi olarak adlandırılan Gazi Caddesi sessiz, işyerlerinin bir kısmı kapalıydı. Ellerine valizlerini alan öğrenciler durakların önünde kuyruklar oluşturmuş, bir an evvel kentten ayrılma telaşındaydı. Uzun caddenin sonuna açılan Postane Meydanı’nda ise üstlerinde battaniyeler ile yaktıkları ateş başında oturan Elazığlılar, hala tedirgindi. Nitekim deprem sonrasında 400'e yakın artçı sarsıntı yaşandı ve bu sarsıntılar devam ediyor. Hatta haberi yazdığım esnada da 4.4 şiddetinde bir artçı daha oldu.

MUSTAFAPAŞA'DA EN AZ 5 KİŞİ ENKAZ ALTINDA

Mustafa Paşa Mahallesi’nde AFAD başta olmak üzere Jandarma Kurtarma, 112 acil servis çalışanları ile birlikte çok sayıda gönüllü ekip enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmaya çalışıyor. Aynı zamanda bölgeye gelen sosyal hizmet uzmanları da yıkılan apartmanlarda yaşayan kişileri tespit etmeye çalışıyor. Depremden 15 saat sonra saat 11.32 sularında bir kadın daha enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Aynı apartmanda enkaz altında en az 5 kişinin daha olduğu tahmin ediliyor.

KIZILAY’A SARINMIŞ BİR AMCANIN ‘YAŞAM’ UMUDU

.

Enkazın fotoğrafını çektiğim anda Kızılay’ın verdiği battaniyeye sarılmış gözyaşları içinde 70 yaşındaki Ali Yılmaz’ı yerde oturmuş çalışmaları izlerken gördüm. Yanına oturup ne olduğunu sorduğumda eliyle enkazı işaret ederek ‘oğlum, torunlarım” diyebildi. Yılmaz’ın oğlu, gelini, biri 2 diğeri 5 yaşında iki torunu ve oğlunun kayınvalidesi hala göçük altındaydı. Depremi haber alır almaz olay yerine gelen yaşlı adam, hava soğukluğunun eksilere indiği Elazığ’da 16 saattir yerde oturarak ailesinden gelecek iyi haberi bekliyor. Yılmaz ile konuşurken olay yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geldi. Yılmaz bir anda Soylu’nun yanına koşarak ağlamaya başladı. Soylu’nun yaşlı adama cevabı ‘sabır’ oldu.

İnsanlar tedirgin: Bir deprem daha olursa evlerimiz yıkılırİnsanlar tedirgin: Bir deprem daha olursa evlerimiz yıkılır

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem: 29 ölüElazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem: 29 ölü

İmamoğlu: İki deprem toplanma alanı açıyoruzİmamoğlu: İki deprem toplanma alanı açıyoruz

THY'den Elazığ için ücretsiz bilet değişikliğiTHY'den Elazığ için ücretsiz bilet değişikliği

Depremden 120 milyon kişi etkilendiDepremden 120 milyon kişi etkilendi

Telefon operatörlerinden deprem bölgesine ücretsiz internetTelefon operatörlerinden deprem bölgesine ücretsiz internet

43'üncü kişi kurtuldu, 18 kişi enkaz altında43'üncü kişi kurtuldu, 18 kişi enkaz altında

AFAD: 1097 arama kurtarma personeli bölgedeAFAD: 1097 arama kurtarma personeli bölgede

Dünya liderlerinden 'Elazığ depremi' mesajlarıDünya liderlerinden 'Elazığ depremi' mesajları

Deprem sırasında kalp krizi geçiren 2 kişi öldüDeprem sırasında kalp krizi geçiren 2 kişi öldü

Erdoğan: Tüm kurum ve kuruluşlarımızla milletimizin yanındayızErdoğan: Tüm kurum ve kuruluşlarımızla milletimizin yanındayız

Elazığ depremi 6 ülkede hissedildiElazığ depremi 6 ülkede hissedildi

Naci Görür: Doğu Anadolu Fay hattı uyandıNaci Görür: Doğu Anadolu Fay hattı uyandı

Deprem bölgesine farklı illerden yardım gönderildiDeprem bölgesine farklı illerden yardım gönderildi

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem: 29 ölüElazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem: 29 ölü