Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs açıklaması: Türkiye'de şu an için riskli hasta yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den beş ülkeye yayılan koronavirüs için 'Türkiye'de risk olmadığını' söyledi. Bakan Koca, "Türkiye için herhangi bir riskin söz konusu olmadığını özellikle belirteyim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüs hakkında konuştu. Koca, "Bizde şu an herhangi bir hastanın hatta riskli hastanın olmadığının altını çizmek istiyorum" dedi.

Koca şöyle konuştu: "Grip vakalarında bu yıl geçen yıla göre değişen bir oran söz konusu olmadı. Şu an piyasada 1 milyon 650 bin kutu grip ilacımız var. Yurt dışından temin edilen ilaçlar için 2019'da 3,2 milyar lira ödendi. Herhangi bir grip ilacı sorunu bulunmamaktadır. Bizde şu an herhangi bir hastanın hatta riskli hastanın olmadığının altını çizmek istiyorum. Şu an Türkiye için herhangi bir riskin söz konusu olmadığını özellikle belirteyim. Çin'den gelen riskli bir hastayı karantina odamıza alıp özel ambulansla belirlenen hastaneye götürülmesi şeklinde hazırlığımız var."

HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK 

Bugün Bakanlıkta virüs ile ilgili bir risk değerlendirme toplantısı yapılacağını ifade eden Bakan Koca, "Dünya Sağlık Örgütü termal kamerayı Türkiye için önermiyor ama termal kamera dahil bütün hazırlıklarımızı yaptık." şeklinde konuştu. (AA)

Çin'den ABD'ye sıçrayan virüs için 'mutasyon' uyarısı: Yayılma riski artabilirÇin'den ABD'ye sıçrayan virüs için 'mutasyon' uyarısı: Yayılma riski artabilir