Kadıköy'de faytona karşı 'yaşam zinciri' kuruldu

Yaşam Savunucuları grubu bugün saat 17.00-19.00 arası Kadıköy'deki Beşiktaş vapur iskelesi etrafında 'yaşam zinciri' oluşturarak, faytonların kaldırılması için çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

Ferhat Yaşar

DUVAR - Kadıköy'de bir araya gelen Yaşam Savunucuları, atlı faytonların kaldırılması için imza topladı. İlk kez dün Beşiktaş meydanında toplanan imzalar yaklaşık bin kişiye ulaştı.

Adalardaki 81 atın ruam hastalığı nedeniyle uyutulmasına tepki göstererek faytonların tamamen kaldırılmasını isteyen Yaşam Savunucuları İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde nöbet eylemine başlamıştı. Nöbet eyleminin 25. gününde 'yaşam zinciri' oluşturarak faytonların kaldırılması talebi tekrar edildi.

Dün Beşiktaş'ta imza kampanyası başlatan yaşam savunucuları, bugün Kadıköy'de etkinliğine devam etti. İki günde bin kişinin imzası toplandı. Ayrıca Change org'da da bir kampanya başlatıldı. Toplanan imzalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilecek.

'ÇOK FAZLA İLGİ GÖSTERİLDİ, YETİŞEMEDİK'

Avukat Arya Vardeniz imza sürecini şöyle anlattı: "Dün ilk defa Beşiktaş'ta imza kampanyasını başlattık Kartal heykelinin önünde. Yaklaşık iki saat sürdü. İnsanlar çok fazla ilgi gösterdi ve yetişemedik. Sıra oluştu, sıra uzun olduğu için gidenler oldu. Orada 300'ün üzerinde imza topladık. Bugünde Kadıköy'de tanıdığımız vegan mekanlara dilekçe örneklerini bıraktık imza toplanması için. Bu eylem süresinde de yaklaşık 200 imza topladık. Şimdi Kadıköy'deki sokaklarda imza topluyoruz. Bunun dışında ise başka yerlerde arkadaşlar imza toplayacak. Bir hafta içerisinde imzaları toplayıp belediyeye sunmayı planlıyoruz."

'DİRENİŞİMİZ DEVAM EDECEK'

İstanbul Vegan İnsiyatifi üyesi Onur Kavrık ise şunları söyledi: "Bu 25 günlük nöbet sürecinde bizim gibi hayvan hakları STK'ları bizimle iletişime geçiyorlar. Ellerinde geldiği kadarıyla destek veriyorlar. İBB ve kaymakamlıkla görüşmelerimiz devam ediyor. Takipçisiyiz. Faytonlar kaldırıldıktan sonra da atların ölmemesi için takipçisi olacağız. Kesin bir sonuç alınana kadar iBB önündeki direnişimiz devam ediyor."