Murat Yetkin: 'Üs tehdidi' ABD yaptırımlarını mı işaret ediyor?

Murat Yetkin blogu Yetkin Report'ta İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılma ihtimalini anlattı. Yetkin her iki üssün de kapatılma tehdidinin Ankara'nın ABD yaptırımlarını değerlendirdiği anlamına geleceğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogunda Türkiye-ABD ilişkilerini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 15 Aralık'ta ABD’nin Türkiye’ye karşı atmaya hazırlandığı adımlara karşı, gerekirse İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılacağını söylediğini aktaran Yetkin, bu durumun ABD yaptırımlarını işaret ettiğini ifade etti.

Yetkin, İncirlik ve Kürecik üslerinin ABD kullanımına kapatılma ihtimali ile Ankara'nın Rus yapımı S-400 füzesi alan Türkiye’yi yaptırımlarla cezalandırmak isteyen ABD’nin 'canını acıtmayı hedeflediğini belirtti.

Gazeteci Yetkin "Daha önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından ima edilen İncirlik ve Kürecik’in kapatılması ihtimalinin, şimdi Cumhurbaşkanı tarafından açıkça söylenmesi, artık Ankara’nın da S-400 nedeniyle ABD yaptırımlarının gerçekten geleceğine inandığını gösteriyor." ifadesini kullandı.

YAZININ TAMAMI