Akar: Er ve erbaş sayısı 230 bin

Milli Savunma Bakanı Akar, TSK'nin er ve erbaş sayısının 230 bin olduğunu belirterek, yeni askerlik sisteminin sorunsuz işlediğini söyledi. Akar, yedek astsubaylığa yoğun başvuru olduğunu da ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, askerlik sisteminin 26 Haziran'da değiştirildiğini hatırlatarak, sistemin en önemli özelliklerinden birinin erkeklerin en az bir ay ortak bir eğitim almalarına fırsat verilmesi olduğunu belirtti. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında bakanlığının da çalışmalar yürüttüğünü anlatan Akar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'yla imzalanan protokolle er ve erbaşlara eğitim verildiğini, ayrıca üniversiteler, Diyanet İşleri Başkanlığı dahil birçok kurumla da farklı çalışmalar yapılabilmesi için görüştüklerini anlattı.

Akar, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:"Kadınlar bizim annemiz, eşimiz, kardeşimiz. Bu çerçevede bakarak onları el üstünde tutmamız gerek. Herhangi bir şekilde sadece kadına değil hiçbir canlıya şiddeti kabul etmiyoruz. Er ve erbaşlarımıza da olabildiğince bunun felsefi, dini, fikri ve ruhi temel değerlerini anlatmaya çalışıyoruz. Eğitimlerden olumlu sonuçlar alıyoruz. Bunu da nereden anlıyoruz; sorular başlıyor. 'Ama öyle ama böyle' şeklinde...Onları da arkadaşlarımız izah ediyorlar. Olabildiğince topluma makul, mantıklı, değerler yetiştirme konusunda katkılarımızı sürdürüyoruz."

Yeni askerlik sistemine ilişkin endişeler noktasında olumsuz bir durumun yaşanmadığını belirten Akar, şu anda er ve erbaş sayısının 230 bin olduğu bilgisini verdi.

Akar, yedek astsubaylığa başvuru noktasında da yoğun bir ilgi olduğunu söyledi.

(ANKARA-AA)

Etiketler Hulusi Akar er