İçişleri Bakanı Soylu'dan Ceren Özdemir açıklaması: Her uygulamayı eleştiremeyiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ceren Özdemir ile katil Özgür Arduç'un tanıştıklarının tespit edilemediğini açıkladı. Soylu firari Arduç'un yakalanamamış olması ile ilgili eleştirilere ise, "Her uygulamayı eleştirebilmemiz söz konusu değil" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'yi sarsan cinayetle ilgili yaptığı açıklamada suçu itiraf eden Özgür Arduç'la Ceren Özdemir'in tanışıklıklarının olmadığının tespit edildiğini söyledi. Bakan Soylu, hem savcılık hem de kolluk kuvvetlerinin gerekli araştırmaları yaptığını söyleyerek şöyle konuştu, "Söyledikleri ne kadar doğru soruşturmada ortaya çıktı. Yapılan tespitte tanışıklıkları olmadığı söz konusu" dedi.

Arduç'un cezaevinden ikinci kez firar edip yakalanamamış olması ile ilgili eleştirilere ise Bakan'ın yanıtı, "İki günlük firari. Katil ve cani. Bu durum her şeyin kötüye gittiği şeklinde yorumlanamaz" diye cevapladı.

Soylu'nun açıklamaları şöyle:

SONUÇ ALDIK AMA GERİ GETİRMİYOR: Bu cinayetin hemen akabinde özellikle bizim güvenlik güçlerimiz gerek teknik olsun, gerek analiz olsun gerekse kameraların izlenmesi münasebetiyle bir sonuç aldılar. Ama tabii bu ölen kızımızı geri getirmiyor. Günün sonunda böyle bir fotoğrafla karşı karşıyayız. Başsağlığı diliyoruz. Soruşturma devam ediyor. Adliye'ye sevk edildi. Onun söyledikleri var. Ne kadar doğrudur, neyi yansıtıyor, elbette ki bu soruşturma çerçevesinde ortaya çıkacak bir durumdur. Şu andan itibaren hem savcılık ve kolluk kuvvetleri gerekli araştırmalar yaparak bunun nedeninin tam olarak ne olduğunu bir vesileyle ortaya koyacaklar. Daha önce bir tanışıklıkları olmadığı böyle bir süreç içinde bulunmadıkları aşikar. Ortada. Daha doğrusu bunun farklı yöne evrilebilecek bir bilgimiz de söz konusu değil.

FİRAR ETMİŞ BİR CANİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ: Her firarinin bir cinayet işleyebileceğine yönelik bir bilgimiz söz konusu değil. Bizim görevimiz bütün firarileri yakalayarak adalete teslim etmektir. Bu tür eleştiriler illa ki olacaktır. Bütün bu eleştiriler bu kızımızın geri dönmesini sağlamayacaktır. Hakikaten elinde bıçak olup hiç tanımadığı bir insanı katledebilecek bir caniyle karşı karşıyayız. Firar etmiş ve bunu bir cinayete döndürmüş bir caniyle karşı karşıyayız.

BULDUĞUMU OLUYOR BULAMADIĞIMIZ OLUYOR: (Katil zanlısının dışarı çıkmasına izin verilmesi hakkındaki soru üzerine) Her uygulamayı eleştirebilmemiz söz konusu değil. Uygulama yapılıyor. Açık ve kapalı cezaevlerinde bir takım uygulamalar yapılıyor. Bu uygulamalarla ilgili sürekli olarak bir olay söz konusu geldiğinde tüm sistemi değiştirecek bir adım atarsak orada da başka sorunlar çıkıyor. Bizim bir sistemimiz var. Bu tür firari olaylar söz konusu olabilir. Bizim görevimiz yakalamaktır. Bulduğumuz oluyor. Bulamadığımız oluyor. Teknik takip yapmak zorundayız. Bu bütün Türkiye'nin güvenlik endişesiyle karşı karşıya kaldığınız göstermez.

İKİ GÜNLÜK FİRARİ: Elbette biz her olay sonunda kendi iç işleyişimizi değerlendiriyoruz. Bu her şeyin çok kötü gittiği anlamına gelmiyor. Evet böyle bir olayla karşı karşıya kaldık. Bizim ihmalimiz nerededir. İki günlük bir firarinin bulunamamasındaki ihmal nedir bunları değerlendiriyoruz. (HABER MERKEZİ)