Birleşik Metal-İş: Bozankaya'da baskı ve işten çıkarmalar devam ediyor

Birleşik Metal-İş Sendikası, Bozankaya Otomotiv'de sendika üyesi olduğu için 45 kişinin işine son verildiğini duyurdu. İşçilerin sendikadan istifaya zorlandığı belirtilen açıklamada, "İşyerinde baskı polis nezaretinde, işyerinin yönetici ve kısım amirleri tarafından yapılmaktadır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Metal-İş Sendikası, Ankara'daki Bozankaya Otomotiv fabrikalarında, sendika üyeliğinden istifa etmedikleri için işten çıkarılanların sayısının 45'e yükseldiğini açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Birleşik Metal-İş Sendikası, Ankara'nın Kahramankazan ve Sincan ilçelerinde iki ayrı fabrikada faaliyet gösteren Bozankaya Otomotiv’de, sendika üyesi olan işçilere baskı yapıldığını, sendikadan istifa ettirildiklerini ve işten çıkarıldıklarını belirtti.

Açıklamada, "İşyerinde baskı polis nezaretinde, işyerinin yönetici ve kısım amirleri tarafından yapılmaktadır. Halen üyelerimiz tek tek işyeri yöneticileri ve kısım amirleri tarafından sorgulanmakta, kendilerinden e-devlet şifreleri alınmakta ya da sendikamızdan istifa ettiklerini doğrudan telefonları üzerinden göstermeleri istenmektedir" denildi.

265 işçinin sendikadan istifa ettirildiği aktarılan açıklamada, "Sendikadan istifa etmemekte direnen üyemiz işçiler arasından işten atılan işçi sayısı ise 45’e ulaşmıştır. Fabrikada istifa baskısı da işten çıkarmalar da halen devam etmektedir. İşçilerin Anayasal hakkı olan sendikalaşma hakkı başkent Ankara’da askıya alınmıştır. Bozankaya işvereni koruma altında suç işlemeye devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

Sendika eylemine polis engeliSendika eylemine polis engeli