Haydar Ergülen: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ses ver!

İzmir'de bir lisede katılacağı etkinlik iptal edilen yazar Haydar Ergülen, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'ye tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a açıklama yapma çağrısında bulunan Ergülen, açıklamasında "Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ses ver" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar Haydar Ergülen, kendisinin katılacağı ve İzmir'de bir okulda düzenlenen etkinliğin iptal edilmesi hakkında Twitter hesabından açıklama yaptı.

50 kitap kaleme aldığını ve edebiyat ders kitaplarında kendisine yer verildiğini hatırlatan Haydar Ergülen, "Sevgili arkadaşım Prof. Dr. Nabi Avcı Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı yaparken çeşitli toplantılara davet etti beni, en son 3. Milli Kültür Şurası Edebiyat Komisyonu'nda Enis Batur, Adnan Özer ve başka arkadaşlarla birlikte yer aldık" dedi.

Muhalif ve sosyalist olduğunu belirten Ergülen, paylaşımında "İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, eğer 'terör destekçisi' olduğumu söyleyerek etkinliğimi engellediysen, asıl senin bu yaptığın terör destekçiliğidir. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ses ver!" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU? 

Şair ve Birgün Gazetesi yazarı Haydar Ergülen’in İzmir Atatürk Lisesi’ndeki etkinliği İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iptal edilmişti. İptal kararının şikayet gerekçesiyle alındığını söyleyen Ergülen "Neden olarak da şikayeti gösteriyorlar. Okul müdürü iki defa aranmış. İptal etmezseniz müfettiş göndeririz demişler" diye konuşmuştu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da bugün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

Bakan, "Söyleşi saatinden birkaç saat önce İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin, Atatürk Lisesi Müdürü’nü aradığı, söyleşinin iptal edilmesi yönünde baskı yaptığı, hatta Ergülen’in BirGün Gazetesi yazarı olduğunu belirterek hakkında birtakım ithamlarda bulunarak 'Şikayet var etkinliği iptal edin' şeklinde talimat verdiği iddialarının araştırılması amacıyla soruşturma başlatılmış mıdır?" diye sormuştu.

Şair Haydar Ergülen'in iptal edilen etkinliği Meclis gündemindeŞair Haydar Ergülen'in iptal edilen etkinliği Meclis gündeminde

Haydar Ergülen'in bugün yaptığı paylaşımlar şöyle:

(HABER MERKEZİ)