Ankara semalarında S-400 bilmecesi

Ankara'da F-16 savaş uçakları Mürted Hava Meydan Komutanlığı çevresinde alçak uçuş yaptı. Uçuşların amacının 'S-400 hava savunma sistemini test etmek olduğu' ileri sürüldü. Ancak resmi açıklama yok.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Valiliği dün (24 Kasım), "Savunma Sanayi Başkanlığı koordinesinde yürütülen bazı projeler kapsamında 25-26 Kasım günü Ankara semalarında, Valiliğimizin bilgisi dâhilinde Hava Kuvvetlerimize ait F-16 uçakları ve diğer hava araçları tarafından alçak ve yüksek irtifada test uçuşları yapılacaktır" diye açıklama yaptı. Bugün öğlen saatlerinden itibaren F-16'lar havalanarak Mürted Hava Meydan Komutanlığı çevresinde alçak uçuş yaptı.

Hükümete yakın bazı gazete ve ajansların internet sitelerinde, uçuşların amacının ABD ile krize neden olan "S-400 hava savunma sistemini test etmek" olduğu ileri sürüldü. Milli Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırılan haberlerde S-400 sistemiyle uçakların radar bağlantısının test edildiği belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı ise gün boyu yayınlanan haberlere ilişkin, "Ankara'da icra edilen uçuşlar, Savunma Sanayi Başkanlığının devam projeleri kapsamında yapılan test uçuşları olarak koordine edilmiştir" diye açıklama yaptı.

ABD, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini aldığı için Türkiye'yi F-35 savaş uçağı programından çıkarmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Kasım'da Beyaz Saray'da Trump ile yaptığı görüşmeden sonra Türkiye’nin S-400’lerden vazgeçmeyeceğini söylemişti.  (HABER MERKEZİ)

Etiketler Rusya Radar mürted s400