Erdoğan Bakü'de konuştu: Ey Arap Birliği, ey AB!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki askeri harekatla ilgili konuşurken ABD için "Dost bildiklerimizin ayak oyunlarına maruz kaldık" ifadesini kullandı. AB'yi ve harekatı kınayarak Suriye'yi yeniden üye yapmak isteyen Arap Birliği'ne de tepki gösteren Erdoğan teröristleri etkisiz hale getirdiklerini söyledi ve "Ey Avrupa Birliği bunu görmüyor musun? Ay Arap Birliği sen bunu görmüyor musun? Ya bu Arap Ligi Suriye’yi Arap Ligi’nden çıkaranlar değil miydi?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü'deki Türk İş Konseyi Bakü Buluşması'nda Suriye'nin kuzeyindeki harekatla ilgili mesajlar verirken ABD, AB ve Arap Birliği'ni eleştirdi.

"Bizler coğrafi konum nedeniyle terör tehdidine daha fazla maruz kalıyoruz. DEAŞ'tan FETÖ'ya PKK'dan El Kaidesi'ne kadar dünyanın en kalleş terör örgütlerinin hedefi olmuş vatandaşlarını kurban vermiş bir ülkeyiz. 40 yıllık terörle mücadelemizde pek çok hadise yaşadık. Dost bildiklerimizin ayak oyunlarına maruz kaldık" diyen Erdoğan, ABD'nin SDG'ye silah vermesiyle ilgili de "DEAŞ ile mücadele gerekçesiyle vahşi bir terör örgütü TIR'lar dolusu silahla donatıldı. Dünyanın gözü önünde yaşandı" ifadesini kullandı. Erdoğan şöyle devam etti:

'DÜNYA BUNU GÖRMÜYOR'

"Dergilerinin kapakları terörist fotoğraflarıyla süslendi. Terörle mücadele ediyoruz diye ambargodan yaptırıma kadar akla hayale gelmedik tehditle kaşı karşıya kaldık. Şu attığımız son adımın tek bir sebebi var. Suriye’nin kuzeyini PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütlerinden temizlemek ve orayı gerçek sahiplerine teslim etmektir. Biz bunu El Bab'da yaptık, 3 bin 500 terör örgütü üyesini etkisiz hale getirdik. Dünya bunu görmüyor. Ey Avrupa Birliği bunu görmüyor musun? Ay Arap Birliği sen bunu görmüyor musun? Ya bu Arap Ligi Suriye’yi Arap Ligi’nden çıkaranlar değil miydi? Dün Suriye'yi Arap Ligi'nden çıkaranlar bugün geri alma adımı atıyor. Türkiye NATO’nun üyesi mi? Üyesi… Peki ya ne zamandan beri terör örgütleri NATO üyesine karşı savunulur hale geldi. Dün basın toplantısında onu söyledim. Dedim 'Siz bu terör örgütlerini NATO’ya aldınız da benim mi haberim olmadı.' Bu iki yüzlülük ne ile izah edilir."

'İNADINA BUNU YAPIYORSUNUZ'

"Orada kimin resimleri var? Terörist başının resimleri var. İşte ispat bunlar, hala onlar PKK değil diyor. Siz inadına bunu yapıyorsunuz. Niye güçlenen bir Türkiye’ye karşı bu adımı atıyorsunuz. İşte onun için biz bu attığımız adımdan vazgeçmeyeceğiz siz ne derseniz deyin. Biz Mehmetçik ve Suriye Milli Ordusu ile oradayız. Ve bu mücadele devam edecek. Bu mücadeleden yılmayacağız. Şu anda milletimiz yekvücut halinde. Hep beraberiz. Şu anda Türk milleti yekvücut. Terör örgütlerine ve onların şer odaklarına rağmen terörü kaynağında yok etme hedefimizi asla sekteye uğratmadık."

'3 MİLYON 650 BİN ARAP MİSAFİR'

"700'ü aşkın havan topu bizim ülkemize ilçelerimize atıldı. 18 şehidimiz var. Bunun yanında 200'e yakın yaralımız var. 9 aylık Muhammedimiz şehit oldu. Sivil öldürmüyordu hani bunlar? Bunlar her zaman sivil öldürdü. Sivil vatandaşlarımızı öldürmedikleri zaman mı var? Malum partinin önünde haftalardır ağlayan anneleri neden görmüyorsun ey Avrupa. Farklı olduğu zaman gönderiyordunuz, gelsinler o anneleri de dinlesinler. Gelse de gelmese de biz bu yola kararlılıkla devam ediyoruz. Bunlar etnik temizlik yaptılar. barış Pınarı Harekatı başladığından bu yana 700'ün üzerinde havan ve roket atıldı. 18 insanımız hayatını kaybetti. Ey Arap Ligi, şu anda 3 milyon 650 bin Arap bizim topraklarımızda misafir. Neden görmüyorsunuz bunları? Nereden kaçtı bunlar? Suriye'den varil bombalarından kaçtılar. Bir kardeşlik görevi yapıyoruz. Siz bir kuruş destek mi verdiniz bunlar için. Şimdi Türkiye ile ilgili ileri geri kararlar alıyorsunuz. Alsanız ne yazar almasanız ne yazar."

'PARTİMDE 50 KÜRT ORİJİNLİ ARKADAŞIM VAR'

"9'undan bu yana 500'ün üzerinde 500'ün üzerinde teröristi etkisiz hale getirmiş bulunuyoruz. Bunların 26'sı yaralı, 23'ü teslim olmuş durumda. Benim partimde 50 Kürt orijinli arkadaşım var. Böyle bir ayrımcılık olsa heralde biz de olmazdı. (HABER MERKEZİ)

Erdoğan: Kobani'de olumlu yaklaşım var, Münbic'te kararı uygulama aşamasındayızErdoğan: Kobani'de olumlu yaklaşım var, Münbic'te kararı uygulama aşamasındayız