İzmir Kadın Platformu: Barıştan yanayız

İzmir Kadın Platformu'nun Suriye'de devam eden askeri harekatla ilgili yaptığı açıklamada, "Savaşa harcanan bütçeler kadınların ihtiyaçları için harcansa sığınma evleri, kreşler, meslek edinmeleri için harcansa kadınlar ölmez" denildi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Suriye'de başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na karşı İzmir Kadın Platformu’nun çağrısıyla Konak’taki Eski Sümerbank önünde basın açıklaması yapılmak istendi. Polisler, beyaz tülbentleriyle alana gelen kadınların açıklama yapmasına izin vermedi. Eylemin engellenmesi üzerine kadınlar, Eğitim-Sen İzmir 3 No’lu Şube binasında basın toplantısı düzenleme kararı aldı.

“Kadınız, anayız, barıştan yanayız”, “Savaşa değil kadına bütçe”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” sloganlarının atıldığı toplantıda, basın açıklamasını İzmir Kadın Platformu adına Nuray Öztürk okudu.

"Biz savaşa harcanan paranın halka, kadınlara, çocuklara harcanmasını istiyoruz” diyen Öztürk, kadınların savaş istemediğini söyledi.

Harekatın gerileyen AK Parti iktidarının hayatta kalma çabası olduğunu savunan Öztürk, "Savaş demek kadının içinde bulunduğu şiddet ortamının daha da derinleşmesi, daha çok kadının ölmesi demek. Sadece savaşlarda değil şoven politikalarla bölünen toplumda şiddetin daha da derinleşeceğini ve kadını bulacağını biliyoruz. Biz kadınlar, savaşa harcanan bütçeler kadınların ihtiyaçları için harcansa sığınma evleri, kreşler, meslek edinmeleri için harcansa kadınlar ölmez diyoruz” şeklinde konuştu.

Barışın, ülkede demokrasi inşa edilmesi ve bölgede halkların kardeşliğinin sağlanması ile mümkün olabileceğini belirten Nuray Öztürk, şöyle devam etti:

"Biz halkların kardeşliğinden yanayız, ülkede demokrasinin bir an önce inşa edilmesini istiyoruz. Ancak o zaman kadınlar için daha yaşanılası bir ülke olabilir. Bu ülkede barışın, demokrasinin, eşitliğin yeşermesini istemiyorlar. Dolayısıyla biz kadınların yapacağı şey her daima bir arada durarak barıştan asla vazgeçmemek, sokakta iş yerinde bu savaş politikasının nedenlerini anlatarak barış taleplerini yansıtmak."