Oktay: Türkiye tehditle hareket edecek bir ülke değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin düzenleyeceği harekatla Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmelerini sağlayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD Başkanı Donald Trump ve diğer yetkililerin olası Suriye harekatına dair açıklamalarına yanıt verdi. Oktay, "Türkiye tehditlerle hareket edecek bir ülke değildir" dedi.

Oktay Gazi Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yıl Açılış Töreni'ndeki açıklamasında şöyle konuştu:

"Uluslararası camiaya mesajımız nettir. Türkiye tehditlerle hareket edecek bir ülke değildir. Türkiye hem güney sınırlarımızı tehdit eden terör örgütlerine haddini bildirecek hem de Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilerin gönüllü olarak ülkelerine dönmelerine fırsat sağlayacaktır."

TRUMP 'TARAF TUTMUYORUM' DEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklamalarda, “Suriye’de kimsenin tarafını tutmuyorum. Uzun yıllardır Suriye’deyiz. Suriye’deki görev kısa süreli olmalıydı” demiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la iyi ilişkileri olduğunu söylemişti. Trump, “Erdoğan’a bizden kimseye zarar vermemelerini, bunun büyük bir sorun olacağını söyledim. Türkiye’ye bizim düşündüğümüzün dışında bir şey yaparlarsa, büyük oranda yok edilmiş bir ekonomi ile karşı karşıya kalacaklarını söyledim” ifadelerini kullanmıştı.

Trump ondan önce yaptığı açıklamada da şunları söylemişti:

“Geçmişte güçlü bir biçimde ifade ettiğim gibi ve sadece tekrarlamak için, eğer Türkiye, benim büyük ve benzersiz bilgeliğim dahilinde limitleri aştığına kanaat getirdiğim herhangi bir şey yaparsa, Türkiye’nin Ekonomisini (geçmişte yaptığım gibi!) tamamen imha edeceğim ve yok edeceğim. Onlar, Avrupalılar ve diğerleriyle birlikte yakalanan IŞİD savaşçılarını kontrol altında tutmalılar. ABD herhangi birisinin bekleyeceğinden çok daha fazlasını yaptı, buna IŞİD halifeliğinin yüzde 100’ünü ele geçirmek de dahil. Şu an bölgedeki diğerlerinin, ki bazıları büyük servete sahip, kendi topraklarını korumasının vakti geldi.” (HABER MERKEZİ)