Madencinin Ankara yürüyüşünün önünü jandarma kesti

Soma'da 301 madencinin can verdiği katliamın ardından tazminatları ödenmeden işten atılan işçilerin Ankara’ya yürüyüşü başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Somalı madencilerin başlattığı Ankara yürüyüşü jandarmanın müdahalesi ile karşılaştı. Kaymakamlık tarafından yasaklanmasına rağmen mahkeme kararı ile yürüyüş yapma hakkını elde eden Bağımsız Maden İş öncülüğündeki işçilerin Soma çıkışında yolu kesildi.

301 madencinin can verdiği katliamın ardından tazminatları ödenmeden işten atılan işçilerin Ankara’ya yürüyüşü Soma Meydanı'nda yapılan basın açıklaması ile başladı. Basın açıklaması öncesi polisin müdahalesi üzerine sendikacı Kamil Kartal bir süre polislerle tartıştı. Mahkeme kararına rağmen polisin engellemeye çalıştığı yürüyüş basın açıklamasının ardından başladı.

30 madencinin ve sendikacıların katılımı ile başlayan yürüyüşün önü bu kez Soma çıkışında jandarma tarafından kesildi. Jandarma komutanı alınan mahkeme kararının kendilerini bağlamayacağını ifade ederek, Soma'dan çıkılıp Bakır'a girilmek istenmesi halinde gözaltına alacaklarını  söyledi.

Mahkeme kararında yürüyüşün Enerji Bakanlığı önünde son bulacağı belirtiliyor

Kamil Kartal ise aldıkları iznin Ankara'da Enerji Bakanlığı önüne kadar yürümelerine onay verdiğini ifade etti.

Jandarma komutanı ise mahkeme kararına rağmen her ilçe girişinde kaymakamlığa başvuru yapılması gerektiğini öne sürdü.