Hamidiye Su'dan yeni anlaşma

Bazı kamu kurumları Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilmesinin ardından kullanmayı bıraktığı belediyeye ait Hamidiye Su, Kadıköy Belediyesi ile sözleşme imzaladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İBB iştirak şirketlerinden Hamidiye Su A.Ş.'ye, 23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul seçimlerinin ardından yönetimin değişmesinin kamu kurumları anlaşmalarını iptal etmeye başladı. İBB personelinin maaşlarının yatırıldığı kamu bankasının Hamidiye Su almayı bırakmasının ardından Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri veren iştirak şirketi TGS, personeli için yıllık 5 bin damacana su alımı anlaşmasını iptal etmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, Milli Saraylar ve bazı AK Partili ilçe belediyeleri de Hamidiye Su alımını durdurmuştu.

Bu gelişmelerin ardından aksi yönde bir karar Kadıköy Belediyesi'nden geldi. Belediye ile Hamidiye Su arasında imzalanan anlaşma ile Kadıköy Belediyesi artık tüm birimlerinde Hamidiye Su kullanacak. Anlaşma kapsamında 19 birim için aylık ortalama 950 adet damacana, 27 bin adet pet şişe su alımı yapılacak. (Kaynak: Sözcü)