Çavuşoğlu'ndan 'güvenli bölge' açıklaması: Başımızın çaresine bakarız

Mevlüt Çavuşoğlu, ‘güveli bölge’ ve Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan 'güvenli bölge' ile ilgili, "Gelinen noktadan memnun değiliz. Oyalama devam ederse başımızın çaresine bakarız'' açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler'de düzenlediği basın toplantısında Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan 'güvenli bölge' ile ilgili, "Gelinen noktadan memnun değiliz'' açıklamasını yaptı. Çavuşoğlu, ayrıca "Kararlıyız adımlarımız buna göre atacağız" da dedi.

New York'taki temaslarına ilişkin bilgi verdiği toplantıda Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan güvenli bölge ile ilgili, "Gelinen noktadan memnun değiliz. Oyalama devam ederse başımızın çaresine bakarız. ABD ile anlaşamazsak terör örgütünü temizleriz" açıklamasında bulundu.

'KAŞIKÇI CİNAYETİNİ İŞLEYENLER HESAP VERMELİ'

Çavuşoğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesiyle ilgili ise, ''Geçen seneden bu seneye fark şu rapor açıklandı. Veliaht Prensin bu konuda sorumluluğu kabul etmesi önemli ama bu sorumluluğun yerine getirilmesi gerekiyor. Nasıl yapıldığını Suudi Arabistan daha önce itiraf etti. Bu cinayeti işleyenlerin yargı önünde hesap vermesi gerekiyor'' ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)