Murat Yetkin: Erdoğan bütün yumurtaları Trump'ın sepetine mi koyuyor?

Murat Yetkin, Erdoğan ve Trump'ın BM Zirvesi'ndeki temaslarını değerlendirdi. F-35, S-400, Patriot alımı, Suriye'de Güvenli Bölge gibi konularda Erdoğan'ın ABD ile ilişkilerde Trump'a bel bağlamasına dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın BM Zirvesi için New York'ta bulundukları süreyi değerlendirdi, "Erdoğan-Trump görüşmesinde Patriot alımı konuşuldu mu?" diye sordu.

Yetkin iki liderin 22 Eylül'de telefonla konuştuğunu bildiğimizi, bunun dışında ise bir belirsizlik olduğunu aktardı. Senatör Lindsey Graham ile –Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun görüşmesini değerlendiren Yetkin bu görüşmenin süresinin de  "F-35’lere S-400’ler nedeniyle el konulması, Patriot alımı, Suriye’de Güvenli Bölge ve PKK ile işbirliği, Fethullah Gülen’in iadesi, Türkiye’nin İran/Rusya yaptırımlardan muaf tutulması ve Trump’ın Japonya’da Erdoğan’a gösterdiği ticaret hacmini (beşe katlayarak) 100 milyar dolara çıkarma hedefini konuşmaya yeteceğini söylemek zor" olduğunu ifade etti.

Trump'ın Erdoğan ile görüşmemesini 'onun kaybı' gibi değerlendireceklerin de olabileceğini anlatan Yetkin 'Erdoğan’ın ABD ile ilişkilerde bütün yumurtaları Trump sepetine koyması'na dikkat çekti.

YAZININ TAMAMI

Etiketler F 35 s-400 BM Zirvesi