AK Partili belediye başkanı rüşvet ve irtikaptan yargılanacak

AK Partili eski Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü hakkındaki beraat kararını Yargıtay bozdu. Karar uyarınca Külcü ile beraber yeniden yargılanacak.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM- 2018 yılında görev süresi bitmeden Çorum Belediye Başkanlığından istifa eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve yardımcısının da aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında Yargıtay 5. Ceza Dairesi tekrar Rüşvet ve irtikâptan yargılama yolunu açtı.

2012 yılında ihaleye fesat ve irtikap suçlarından Başkan Muzaffer Külcü ile 'FETÖ üyeliği' suçlaması ile yargılanan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Özler ve Abdülaziz Layık, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ile birlikte 9 kişiye dava açılmıştı.

İddianamede rüşvet pazarlığı yapıldığı iddia edilen ses kayıtları yer almış, ancak ses kayıtları delil sayılmayarak beraat kararı verilmişti. Beraat kararına yapılan itiraz üzerine Yargıtay'da ele alınan dosya ile ilgili Mayıs ayında yeniden yargılama kararı verildiği ortaya çıktı. Yargıtay 5'nci Dairesi kararına göre, eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Özler, Başkan Yardımcısı Alper Zahir'in de aralarında bulunduğu 9 kişi yeniden yargılanacak.

BERAAT İSTEYEN SAVCI 'FETÖ' SANIĞI

Çorum Başsavcılığı, Belediye Başkanı AK Partili Muzaffer Külcü, eski AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Özler, Abdülaziz Layık ve başkan yardımcısı Alper Zahir’in de aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında ihaleye fesat ve irtikap suçlarından dava açmıştı. Külcü’nün 42 yıla kadar hapsinin istendiği davanın iddianamesinde, Külcü’nün, kazandığı ihale nedeniyle açıktan para istediği ve olumsuz yanıt aldığı firma sahibiyle yaptığı konuşmalar, istenen paraların tehdit sonucu firmaya çeklerle ödetildiği, ödemeye başta yanaşmayan firmanın işlerinin engellendiği ses kayıtlarıyla ortaya konulmuştu.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü hakkında "irtikap ve ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla haklarında açılan davada Cumhuriyet Savcısı Osman Göl, ses kayıtlarının delil niteliğinde olmadığını ve beraat  kararı verilmesini talep etti. Mahkeme de savcının talebi doğrultusunda beraat kararı verdi.

Davadan bir süre sonra Cumhuriyet Savcısı Osman Göl önce açığa alındı daha sonra 'FETÖ il eiltisaklı olduğu' gerekçesi ile tutuklandı.

KÜLCÜ AVUKATLIK BÜROSU AÇTI

2012 yılında rüşvet iddiaları ile yargılanan ve daha sonra beraat eden Muzaffer Külcü, avukatlık mesleğine geri dönerek ofis açtı. Ancak bu arada Yargıtay'ın dosya ile incelemesi sona erdi ve karar açıklandı. Yargıtay 5'nci Dairesi oy birliği ile 9 kişinin yeniden yargılanmasına karar verdi.