Avrupa Sürgünler Meclisi: 40. yılda 12 Eylül engelleri kaldırılsın

Avrupa Sürgünler Meclisi'nden 12 Eylül açıklaması: 12 Eylül cuntasının askeri mahkeme kararları ve devamındaki DGM, OHAL ve Özel Yetkili Mahkeme hükümleri geçersiz sayılmalı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 40. yıldönümünde bir açıklama yapan Avrupa Sürgünler Meclisi, darbe ile gelen engellerin bugün de farklı isimler altında devam ettiğini belirterek bunların kaldırılmasını istedi.

"12 Eylül, 2002 yılından beri sürdürülmekte olan AK Parti iktidarına giden yol taşlarının döşendiği dönemdir. Bu süreç anlaşılmadan AK Parti iktidarı ve devletin bu iktidardaki ısrarı da anlaşılamaz. 12 Eylül darbesi olmadan AK Parti iktidarı da olamazdı. Bugün yaşananlar 12 Eylül dönemini de geride bırakmıştır. OHAL Uygulamalarının ve Kanun Hükmünde Kararnamelerin, siyasi mahkemelerde verilen tutuklamaların ve ceza kararlarının hiçbir hukuksal zemini bulunmamaktadır" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı, "Bizler bir kere daha, 12 Eylül döneminde ve sonrasında ülkeyi terk etmek zorunda kalmış, yurtdışından yıllardır ülkelerine dönemeyen sürgünler olarak, 40. yılına girmekte olan 12 Eylül cuntasının askeri mahkeme kararları ve devamındaki DGM, OHAL ve Özel Yetkili Mahkeme hükümleri geçersiz sayılmalı ve ülkeye dönüş hakkımızın önündeki engeller kaldırılmalıdır diyoruz." (HABER MERKEZİ)

Etiketler asker darbe 12 Eylül