Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Kayıt parası mevzuata uygun değil

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kayıt parasıyla ilgili soruşturmaların tamamlandığını belirtti. Bakan Selçuk, "Çözüm için ne gerekiyorsa yaparız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, kayıt parasının mevzuata uygun olmadığını belirterek, "Tek bir velimiz okula kayıt olamıyorsa çözümü için ne gerekiyorsa yaparız" dedi.

"Velilerimiz 'vermek istemiyorum' dediğinde 'kaydınızı yapmıyoruz' durumu söz konusu değil, yasal olarak bu mümkün değil. Bazen okulda iyileştirmeler için bağış talebi olabiliyor. Kayıt parası mevzuata aykırıdır" diyen Selçuk, "Veliler ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurabilirler. Kayıt parasıyla ilgili soruşturmalar tamamlandı, gereken cezalandırmalar ve görevden almalar  ile ilgili işlemler sürüyor. Tek bir velimiz okula kayıt olamıyorsa çözümü için ne gerekiyorsa yaparız. İlçe ve il milli eğitim müdürlükleri bu konuda masalar oluşturdu" ifadelerinde bulundu.

'ÖĞRETMENLER İÇİN AKADEMİK ÇALIŞMALAR VAR' 

"Öğretmenlerin eğitiminin verimliliği konusunda yapılan bazı akademik çalışmalar var" diyerek yeni çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Selçuk, açıklamalarını şu şekilde bitirdi:

Bu, kalıcı bir sistemdir. Yazın okullar tatil olduğunda veliler çalışırken çocuk nasıl boşta kalıyorsa dönem içinde de aynı. Öğretmenlerin eğitiminin verimliliği konusunda yapılan bazı akademik çalışmalar var. Çocukların ara ara dinlenmesi motivasyonu yükseltiyor. Her bir okulun fiziksel, sosyal imkanlar, ücretli, kadrolu öğretmen oranı ve benzeri konularda imkanlarına bakıp o imkanlara göre öğrenci başına o okula katkı sağlama matrisi oluşturduk. (ANKARA /AA)