AK Partili belediye meclis üyesinden Kemalistlere küfür

AK Partili Çorum Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş, Diyanet’in 30 Ağustos hutbesinde Atatürk’ü anmamasını eleştirenlere sosyal medya hesabından hakaretlerde bulunarak, küfür etti. Geçen hafta kadınlara da hakaretlerde bulunan Keleş, gelen tepkiler üzerine Facebook hesabını kapattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet'e Atatürk eleştirisinde bulunanlara, AK Parti Çorum Belediye Meclis Üyesi Reşit Keleş'in küfür etmesi tepkilere neden oldu. İYİ Parti ve CHP savcıları göreve davet etti.

Keleş, Facebook hesabı üzerinden, Diyanet’in 30 Ağustos hutbesinde Atatürk’ü anmamasını eleştirenlere “Siz kimsiniz o… çocukları” diyerek küfür etti.

Keleş, paylaşımında şunları yazdı: “Diyanet Kemalistlere göre hutbe yapacak. Diyanet Kemalistlere göre fetva verecek. Müslüman Kemalistlere göre başını kapatacak. Müslüman Kemalistlere göre inanacak. Müslümanların helalini haramını Kemalistler belirleyecek. Buna laiklik diyeceğiz. Siz kimsiniz o. çocukları.”

KADINLARA DA HAKARET ETTİ

Keleş, geçen hafta yine Facebook hesabından yaptığı paylaşımda kadınlara hakaret içeren paylaşımda bulunup, “Sevişir evlenmez. Kürtaj yapıp bebek katleder. 'Namus mu, o da ne' der. 'Diktatör değil vibratör istiyoruz' diye eylem yapar. 'İbneyiz, dönmeyiz, lezbiyeniz, or.puyuz' diye pankart açar, sonrada Müslümana sapık derler. Mide bulantıları. Kim sapık sizce” diye yazmıştı.

Reşit Keleş, bu paylaşımları sonrası kendisine gelen tepkiler üzerine Facebook hesabını kapatmak zorunda kaldı.

CHP’DEN TEPKİ: SİZE DİNİ HATIRLATMAK KEMALİSTLERE DÜŞTÜ

Çorum CHP Belediye Meclisi Grup sözcüsü Tuncay Yılmaz, Keleş'in paylaşımına tepki gösterdi. Yılmaz şu açıklamada bulundu:

"Dinini unutan, kibir çukuruna düşen, kula tapan, şirk koşan bu Diyanet'e ve size dini hatırlatmak, küçük gördüğünüz, hakaret ettiğiniz Kemalistlere düştü. Egemen Bağış 'bakara makara' dedi, Kur’an’la dalga geçti. Diyanet ve siz 'Kur’an-ı Kerim'le kim olursa olsun dalga geçemez' diyemediniz. Sesiniz çıkmadı. Diyanet'in sesi çıkmadı. Bursa Milletvekiliniz Hüseyin Şahin 'Reisimize dokunmak ibadet' dedi. Diyanet 'Bu şirktir' diyemedi. Sesiniz çıkmadı. 'Allah-u Teala'nın bütün vasıflarını toplamış bir lider' dediniz. Diyanet'in de sizin de sesiniz çıkmadı. Egemen Bağış reisinizin doğduğu, evlendiği ve yaşadığı illeri mübarek ilan etti. Sesiniz çıkmadı.

Reisiniz 'Bizim rahmetimiz gazabımızı aştı' dedi. Sesiniz çıkmadı. Süleyman Soylu, 'Ezeli ve ebedi başkandır' dedi. Sesiniz çıkmadı. 'Peygamberimiz kusur işledi biz onun gibi yapmadık' dediniz, sesiniz çıkmadı. Diyanet'in sesi çıkmadı. Reisinize oy vermeyen 'cehennemliktir' dediniz. Cennete, cehenneme kimin gireceğine karar verecek kadar kendinizi kibir abidesi haline getirdiniz. Sesinizi çıkarmadınız. Eeee dinini unutan, kibir çukuruna düşen, kula tapan, şirk koşan bu Diyanet'e ve size dini hatırlatmak, küçük gördüğünüz, hakaret ettiğiniz Kemalistlere düştü.”

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız ise savcıları göreve çağırarak “Çorumlu vatandaşlarımızın verdikleri oylarla AKP çorum belediye meclis üyeliğine seçilen bu kişinin paylaşımlarının çoğunluğunda kavga ve kışkırtıcı cümleler kuran bu şahıs o mevkiiye makama yakışmıyor nasıl olur da kimlerden nasıl cesaret alarak bu tür paylaşımlar yapıyor" dedi.