Akar: TSK'da toplam 17 bin 498 kişi ihraç edildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana TSK'den ihraç edilenlerin sayısının 17 bine ulaştığını söyledi. İdlib'de TSK gözlem noktalarına saldırı olduğu iddialarını yalanlayan Akar "Gözlem noktalarımıza zarar ziyan geldiği takdirde meşru müdafaa hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızı herkese söyledik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz, Ege ve Kıbrıs'taki faaliyetlerde geri adım atmayacaklarını söyledi. İdlib'de yeni bir göç dalgası başlamaması için saldırıların durması gerektiğini Rusya Devlet Başkanı Putin'e de ilettiklerini belirten Akar, TSK'deki 'FETÖ' soruşturmalarının da sürdüğünü ifade etti.

TSK'de bir üst rütbeye terfi edenlerin rütbe işaretlerinin verilme töreninde konuşan Akar özetle şunları söyledi:

GÖZLEM NOKTALARINA SALDIRI YOK: (İdlib) Yeni göçlerin meydana gelmemesi, insani trajedilerin yaşanmaması ve radikalleşmenin oluşmaması için bu saldırıların bir an önce durması gerektiğini hep söyledik, Cumhurbaşkanımız bunu Rusya'ya son ziyaretinde de Sayın Putin’e de ifade etti. TSK'nın İdlib'de 12 gözlem noktası var. Oradaki gözlem noktalarımızın Astana ve Soçi mutabakatları kapsamındaki görevi, ateşkes ve istikrarın izlenmesi ve rapor edilmesidir. Bu çerçevede 12 gözlem noktamız görevlerini başarılı şekilde yerine getiriyor. Herhangi bir şekilde bunların güvenliklerinin tehlikeye atılmaması için her türlü tedbiri aldık, almaya devam ediyoruz. 'Gözlem noktalarımıza yönelik saldırıların olduğuna' yönelik haberler çıkıyor. Böyle bir şey yok. Fakat biz TSK olarak son derece hassas ve dikkatli şekilde süreci takip ediyoruz. Oradaki personelimizin güvenliğine karşı herhangi bir şekilde girişimde bulunulmamasını tüm ilgili taraflara hatırlatmış bulunuyoruz. Bizim personelimize, gözlem noktalarımıza zarar ziyan geldiği takdirde meşru müdafaa hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızı herkese söyledik, söylemeye devam ediyoruz.

YANLIŞ HESAP YAPMAYIN: (Doğu Akdeniz'de gaz arama çalışmaları, Ege ve Kıbrıs'taki faaliyetler) Buralardaki hak ve menfaatlerimizden asla taviz vermeyeceğimizi, geri adım atmayacağımızı bütün dünyaya ilan ettik. Bu konuda bizi, gücümüzü, kuvvetimizi test etmeyin, yanlış hesap yapmayın. Kıbrıs'la ilgili 1974'te bulunduğumuz nokta ne ise bugün de aynı yerdeyiz. Bizim uluslararası hukuka uyacağımızı söylememiz iyi komşuluk ilişkilerinden yana olduğunu belirtmemiz bir taviz, zafiyet değil. Diğer taraftan da hakkımızı, hukukumuzu çiğnetmeyiz dememiz de bir tehdit değil. Biz olayı olduğu gibi, tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor, herkesin hesabını buna göre yapmasını istiyoruz. (ANKARA/AA)