Pervin Buldan'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: Sessizliğinizi bozun, gün bugündür

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kayyım atamaları sonrası açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunan Buldan, "Sessizliğimizi bozun. Gün bugündür" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerine atanan kayyımlar sonrası açıklamalarda bulundu. HDP İstanbul İl Örgütü'nde düzenlenen basın açıklamasına HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu, Ali Kenanoğlı Filiz Kerestecioğlu, Oya Ersoy ve Ahmet Şık katıldı.

Buldan özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundu. Buldan, Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Meclis'te AK Parti ve MHP hariç grubu olan bütün partilere ve Meclis dışı partilere çağrıda bulundu: Sessizliğinizi bozun. Gün bugündür.

Buldan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

MARDİN, DİYARBAKIR VE VAN HALKINDAN ÖZÜR DİLERİM: Bugün önemli bir süreci konuşacağız. Özellikle Diyarbakır, Mardin ve Van halkından özür dilerim. Çünkü onların yanında olamadım. Büyük bir sağlık problemiyle karşı karşıya kaldığım için halkımızla yan yana gelemedim.

HALKIMIZ PARTİSİNE SAHİP ÇIKTI: 19 Ağustos sabahı bir kez daha siyasi darbeyle gözümüzü açtık. Bu darbelerden büyük sıkıntılar yaşayan, her seferinde darbelere karşı olduğumuz süreçleri yaşadık. Seçimle gelenin mutlaka sandıkla gitmesi gerektiğini her zaman ifade ettik. Belediyelerimize seçimlerden önce yine kayyumlar atanmıştı. Kayyumların atandığı yerlerde halk AKP hükümetine cevap verdi, 'biz kayyumları kabul etmiyoruz' dedi. Kayyumların atandığı hemen hemen yerde halkımız partisine sahip çıktı.

AKP KENDİ ÇIKMAZINI ÖRTBAS EDİYOR: 31 Mart'tan sonra yine bir darbeyle karşı karşıya kaldık. Bazı belediye başkanlarımızla mazbata verilmedi. Onların yerine ikinci sıradaki adaylara mazbata verildi. En son örneğini 19 Ağustos'ta Diyarbakır, Mardin ve Van'da halkın yüzde 60 oy verdiği yerlerde halkımızın iradesi gasp edildi. Bu hırsızlıktır. AKP kendi çıkmasını hem ekonomik, hem sosyal hem de siyasi alandaki sorunları örtbas etmek amacıyla kayyumla gasp etme zihniyetini ortaya koyduğunu tanıklık ediyoruz.

Belediye eş başkanlarımız aylardır kayyumların pisliklerini temizlemeye çalışıyordu. Her türkü yüz kızartıcı işlere bulaşanlar bir kez daha AKP iktidarı tarafından belediye eş başkanlarımızın yerine gönderildi. Bir kez daha geri dönmelerinin sebebi boş kalan ceplerini doldurma.

AKP ÖMRÜNÜ TAMAMLADI: Kayyum zihniyetini kabul etmiyoruz, tanımıyoruz demokratik her türlü tepkimizi ortaya koymaya hazırız. Kürt halkının iradesine onuruna bu kadar fütursuzca saldırmasını asla izin vermeyeceğiz. AKP artık ömrünü tamamlamıştır. Bu tür hırsızlıkları yapmaya artık son vermeli. Binlerce insanın ekmeğinden olduğu bir süreci de atlatmıştık. İnsanlar belediye başkanlarını seçmek için canlarını ve mallarını verdi. Ancak AKP ve MHP halkımızın iradesine ihanet etmiştir. Bizler Türkiye'nin demokrasisi ve geleceği için İstanbul'da güzel bir birliktelik sağladık. Bu birlik ve beraberlik sonuca ulaştı. İstanbul'u kaybedenler intikam almak için kayyum zihniyetini ortaya koydular. Biz İstanbul'u almayı nasıl başardıysak Diyarbakır, Van ve Mardin'i de kayyumların elinden almayı biliriz. Bunun için omuz omuza yürümeye ihtiyaç var. Türkiye bir demokrasi sınavından geçecek iktidara karşı olan herkesin ortak hareket etmeye ihtiyacı olan bir günden geçiyoruz. Eğer başarılı olmazsak Türkiye'nin geleceği bize bir şey vaat etmeyecek.

KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI: Meclis'te bütün grubu olan partiler, demokratik kitle örgütlerine çağrım bu sınavı birlikte geçelim. Bugün bize yapılan yarın size yapılır. Ben bu çağrımı özellikle sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapıyorum. Sessizliğinizi bozun. Gün bugündür. Tüm arkadaşlarıma bugünlerin geçeceğini sözünü veriyorum. Güzel günler mutlaka bizi olacak.

Buldan, Sine-i Millet gibi bir kararların olup olmadığı sorusuna da şu yanıtı verdi: Sine i millet gibi bir düşüncemiz yok. Ancak her türlü seçeneği masaya taşıyoruz.

HDP'den muhalefet partilerine çağrı: Susmak ortak olmaktırHDP'den muhalefet partilerine çağrı: Susmak ortak olmaktır

Selçuk Mızraklı tebligatı imzalamadıSelçuk Mızraklı tebligatı imzalamadı

Kayyım makama böyle oturduKayyım makama böyle oturdu

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediye başkanları görevden alındıDiyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediye başkanları görevden alındı

Dersim HDP adayı Nurşat Yeşil gözaltına alındıDersim HDP adayı Nurşat Yeşil gözaltına alındı

Ahmet Türk: Yaşananlar kanunsuzluk ve hukuksuzluktan başka bir şey değildirAhmet Türk: Yaşananlar kanunsuzluk ve hukuksuzluktan başka bir şey değildir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın kayyım savunması: Demokrasi mücadelemiz çerçevesindeCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın kayyım savunması: Demokrasi mücadelemiz çerçevesinde

29 barodan açıklama: İdari darbe29 barodan açıklama: İdari darbe

Sanatçılardan 'kayyım' tepkisi: Kimdi sandık demokrasidir diyen?Sanatçılardan 'kayyım' tepkisi: Kimdi sandık demokrasidir diyen?

Ahmet Türk haberi Ankara'da belediye için kredi ararken öğrendiAhmet Türk haberi Ankara'da belediye için kredi ararken öğrendi