Medipol'den Birgün'e 'TCDD' tekzibi

Medipol Üniversitesi, TCDD Misafirhanesi’nin ve TCDD Müzesi Binası’nın kendilerine verilmesi haberine karşı çıktı. Üniversite Birgün gazetesine yolladığı tekzipte "Bize verilmedi, tahsis edildi" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Medipol Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Misafirhanesi’nin ve TCDD Müzesi Binası’nın 30 yıllığına kendilerine verilmesi yönündeki haber için tekzip yolladı. Üniversite Birgün gazetesine yolladığı tekzipte, söz konusu yerlerin "Medipol Üniversitesi'ne verildi" ifadesine karşı çıktı. Üniversite, TCDD Misafirhanesi’nin ve TCDD Müzesi Binası’nın kendilerine tahsis edildiği belirtti ve 'verildi' ifadesini 'gerçeğin tahrif edilmesi' olarak yorumladı.

Medipol Üniversitesi, Birgün gazetesinin 29 Temmuz tarihli sayısındaki “Ankara’nın ortasında koca koca talanlar” haberine noter aracılığıyla yolladığı tekzipte şu ifadeleri kullandı: Gazete’nin manşet sayfasında TCDD Misafirhanesi’nin ve TCDD Müzesi Binası’nın Müvekkil kuruma verildiği iddia edilmiştir ancak; Müvekkil kuruma hibe edilmeyen, sadece tahsis edilen bina ve arsanın ‘verildi’ yüklemiyle haberleştirilmesi, en iyimser yaklaşımla hukuki bir gerçeğin tahrif edilmesi anlamına gelmektedir.

BİNALAR MEDİPOL'E 2018'DE VERİLMİŞ

Birgün'ün detaylarını paylaştığı tekzipte, misafirhane ve müzenin 12 Haziran 2018'de üniversiteye 'tahsis edildiği' de belirtiliyor. Ayrıca tekzipte yer alan ifadede, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Sağlık Bakanı olduktan hemen sonra üniversitedeki görevlerinden istifa ettiği ve söz konusu haberde isminin geçirilmesinin 'karalama kampanyası' olduğu ileri sürülüyor. (Kaynak: Birgün)

AOÇ arazisinden Medipol'e 555 bin metrekare yerAOÇ arazisinden Medipol'e 555 bin metrekare yer

Tarihi TCDD binası bakanın üniversitesine verildi!Tarihi TCDD binası bakanın üniversitesine verildi!