MGK'den kırmızı bülten tepkisi: INTERPOL'ün kuruluş gayesine büyük zarar verdi

MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada, PKK yöneticileri hakkındaki kırmızı bültenlerin iptal edilmesi eleştirildi. Açıklamada, "Küresel ölçekteki terörle mücadeleye ve INTERPOL'ün kuruluş gayesine büyük zarar verdiği değerlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapıldı. 6 saat 10 dakika süren toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.

Terörle mücadele konusunun gündeme geldiği aktarılan açıklamada, "Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli bir diplomatımızın şehit olduğu menfur saldırı sert şekilde kınanmış, eylemin arka planının aydınlatılması ve sorumluları hakkında gereğinin yapılması hususundaki çalışmaların sonuna kadar yakından takip edileceği kaydedilmiştir" denildi.

INTERPOL'ün PYD’nin eski eşbaşkanı Salih Müslim ve PKK yöneticileri için çıkarılan kırmızı bülteni iptal etmesine tepki gösterilen açıklamada, "PKK terör örgütünün Suriye uzantısı olan PYD-YPG’nin sözde yöneticileri başta olmak üzere bazı teröristlerin kırmızı bültenden çıkartılmasının, FETÖ üyesi bazı teröristlerin ise kırmızı bültene alınmamasının küresel ölçekteki terörle mücadeleye ve INTERPOL'ün kuruluş gayesine büyük zarar verdiği değerlendirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Salih Müslim’in kırmızı bülteni iptal edildiSalih Müslim’in kırmızı bülteni iptal edildi

Suriye'de yeni bir askeri harekat gerçekleştirilebileceği ve "barış koridoru" kurulması için çalışmalar yapılacağı belirtilen açıklama şöyle devam etti:

BARIŞ KORİDORU İNŞASI İÇİN KARARLIYIZ: Suriye sınırımız boyunca oluşan otorite boşluğunun ülkemize yönelik tehditleri artırması sebebiyle, sınır güvenliğimiz çerçevesinde, bölgenin tüm terör unsurlarından temizleneceği ve bütün gücümüzle bir 'barış koridoru'nun inşası için gayret sarfedileceği hususundaki kararlılığımız teyit edilmiştir.

MÜTTEFİKLERİMİZDEN AYNI HASSASİYETİ BEKLİYORUZ: Türkiye'nin stratejik ortaklık, savunma ve güvenlik iş birliği konusundaki hassasiyeti ve beklentileri dile getirilmiş; NATO antlaşması ile ikili anlaşmaların ruhuna uygun olarak, ülkemizin uluslararası hukuk ve ahde vefa ilkesi çerçevesinde taahhütlerine ve sorumluluklarına riayet ettiği, müttefiklerimizden de aynı hassasiyetin beklendiği ifade edilmiştir.

DOĞU AKDENİZ'DE İLKELİ TUTUMUMUZU SÜRDÜRECEĞİZ: Doğu Akdeniz'deki uluslararası hukuktan kaynaklanan hak ve menfaatlerimiz ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerinin korunmasına yönelik bölge barışı ve istikrarını esas alan, iş birliğinin gelişimine katkıda bulunan, kararlı ve ilkeli tutumumuzun sürdürülmesinin hayati önem arz ettiği kaydedilmiştir. (HABER MERKEZİ)