İzmir Barosu Başkanı Yücel: Tahir Elçi'nin katillerinin peşini bırakmayacağız

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin anmasına katılan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, “Barışın, hukukun ve adaletin savunucusu Tahir başkanın düşüydü, bir arada özgürce yaşamak. Ne bu düşü ne de katillerin peşini bırakacağız” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirdiği eylemin 186'ncısını gerçekleştirdi. Eylemde, “Em te ji bir nakin/Seni Unutmayacağız” yazılı pankart açıldı. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ve İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel de katıldı.

Eylemde ilk olarak Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın konuştu. Elçi’nin mirasına sahip çıkmak için 186 haftadır eylemde olduklarını hatırlatan Aydın, soruşturmanın başladığı yerde durduğunu söyledi. Aydın yaşanan hukuksuzluğa rağmen direneceklerini belirtti.

'FAİLLER TESPİT EDİLDİ'

Sınırları olmayan bir mesleği icra etiklerini ifade eden İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel ise, dava dosyasında gelişme olmamasına dikkati çekti. Yücel, faillerin tespit edildiğini ancak buna rağmen bir adım dahi ileri gidilmediğini ifade etti.

Yücel, adaletin tecilli için dayanışmayı sürdüreceklerini belirterek, “Barışın, hukukun ve adaletin savunucusu Tahir başkanın düşüydü, bir arada özgürce yaşamak. Ne bu düşü ne de katillerin peşini bırakacağız” dedi.

‘KATİLLERİ DAHA FAZLA SAKLAMAYIN’

Eylemde konuşan HDP milletvekili Meral Danış Beştaş ise, Cumhurbaşkanı’na hakaretten bir kişin hemen tutuklandığını Elçi cinayeti dosyasının ise 186 gündür yerinde saydığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Elçi’nin katilleri biliniyor. Katilleri canlı yayında kameraların önünde herkes gördü. Cezasızlıkla mücadeleyi Elçi ile birlikte yürütmüştük, şimdi de onun dosyası için yürüteceğiz. Baro başkanın dosyasının sürüncemede bırakılmasına avukat arkadaşları olarak izin vermeyeceğiz. Lütfen, bu katilleri daha fazla saklamayın.”

Anma etkinliği yapılan 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi. (DUVAR)