Kadıköy'de Suruç anmasına polis saldırdı: HDP ve CHP milletvekilleri yaralandı

Suruç Katliamı'nın dördüncü yıldönümünde İstanbul Kadıköy'de açıklama yapmak isteyen kitleye polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken HDP İstanbul Milletvekilleri Erol Katırcıoğlu, Gülistan Kılıç Koçyiğit ve CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ile Ali Şeker hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suruç Katliamı'nı İstanbul Kadıköy'de anmak isteyen kitleye polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu karşılaştıkları polis şiddetini Twitter'dan anlattı.

Öğrenci Kolektifleri, Twitter'dan yaptığı açıklamada, iki üyelerinin ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığını söyledi. Anmaya katılan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Twitter'dan açıklama yaparak, "Şiddetle karşı karşıya kaldık. Gaz sıktılar, plastik mermi sıktılar" dedi.

CHP İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker polis saldırısında gazdan etkilendi.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker polisin plastik mermisinden dolayı yaralandı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise yoğun gazdan etkilendi. Katırcıoğlu'nun karnına, Koçyiğit'in ve Şeker'in bacağına plastik mermi isabet etti. 22 kişi gözaltına alındı.

'YAKINDAN ATEŞ ETTİLER...'

Katırcıoğlu, saldırının ardından hastaneye gitti. Sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Katırcıoğlu, polisler tarafından hedef alındığını söyleyerek, “Yakından ateş ettiler. Hedef alındım. Üç tane plastik mermi üst üste sıktılar...” dedi.

KOÇYİĞİT DE YARALANDI: VEKİL OLDUĞUMUZU BİLİYORLARDI

Haydarpaşa Numune Hastenesi'nde tedavi edilen HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit yaşadığı saldırıyı şu sözlerle anlattı: “Plastik mermi bacağıma isabet etti. Çok fazla ittikleri için kollarımda izler var. Plastik mermi sıkanlar bizi bilerek hedef aldılar. İlk sıktıklarında plastik mermileri bize isabet etmedi. Biber gazı ve plastik mermi sıkmamalarını en üst düzeydeki amirlerine söyledik. Vekil olduğumuzu biliyorlardı. Kamusal alanda bunu yaptılar. Çocukların gözü önünde özellikle köpekleri insanların üzerine saldırttılar. Bu, insanların yıllarca unutamayacağı bir travma. Ama bundan ziyade çoğu kişiyi darp ederek gözaltına aldılar. Özellikle Ahmet Durmaz adında bir gencin burnunun kanadığını gördüm. ESP Eşgenel Başkanı Şahin Tümüklü'yü gözaltına aldılar. Çok sayıda plastik mermi sıktılar.”

Sağ bacağından yaralanan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de Numune Hastanesi'nde muayene edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker sağ bacağından yaralandı.