Trabzon'da Kürdistan atkısıyla fotoğraf çektiren turistlere saldırı

Trabzon'da Kürdistan yazılı atkıyla fotoğraf çektirmek isteyen turist grubu, çevredekilerin saldırısına uğradı. Trabzon Valiliği, turist grubundan gözaltına alınan 9 kişinin sınır dışı edileceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY), Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl'e gelen turistler, Kürdistan yazılı atkıyla fotoğraf çektirmek isterken, çevredeki bir grubun saldırısına uğradı. Kadın ve çocukların da bulunduğu 50 kişilik turist grubundan 9 kişi gözaltına alındı.

Linç girişimine dönüşen saldırıda videoyu çeken kişinin de hakaret ve küfür ettiği duyuluyor. Görüntülerde, saldırıyı özellikle, kırmızı tişörtler giyen bir mekanın çalışanlarının kışkırttığı görülüyor. Linç edilmek istenenler, jandarma ekipleri tarafından güçlükle bölgeden uzaklaştırıldı.

9 KÜRT TURİST GÖZALTINA ALINDI

Yazılı açıklama yapan Trabzon Valiliği, saldırıya maruz kalan IKBY'den 9 Kürt turistin gözaltına alındığını duyurdu.

'Kürdistan' yazılı atkıyla fotoğraf çektiren turistlere sınır dışı'Kürdistan' yazılı atkıyla fotoğraf çektiren turistlere sınır dışı

Valiliğin yapılan açıklaması şöyle: "İlimiz Çaykara ilçesi Uzungöl mahallesinde bugün 11:00 sularında Kuzey Irak’tan bölgemize gezi amacıyla gelen 50 kişilik Irak uyruklu gruptan 9 kişi, üzerinde Kürdistan yazılı atkı ile fotoğraf çekildikleri sırada yöre halkı tarafından kendilerine tepki gösterilerek kısa süreli arbede yaşanmıştır. Olaya kolluk kuvvetlerimiz tarafından müdahale edilerek vatandaşlarımız sakinleştirilmiş ve durum kontrol altına alınmıştır. Olayla ilgili olarak Çaykara Cumhuriyet Savcılığınca 9 Irak uyruklu şahıs hakkında gözaltı işlemi yapılarak adli tahkikata başlanılmıştır."

Valilik ikinci bir açıklamayla, gözaltındaki 9 kişinin, sınırdışı edilmek üzere ilgili birimlere teslim edildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, şöyle denildi: Kuzey Irak’tan gezi amacıyla,ilimiz Çaykara/Uzungöl Mahallesine gelen gruptan 9 kişinin “Kürdistan” yazılı atkı ile fotoğraf çekinmeleri nedeniyle çıkan olayla ilgili soruşturma başlatılmış olup,ifadeleri alınan şahıslar sınırdışı edilmek üzere ilgili birimlere teslim edilmiştir.

YENEROĞLU'NDAN SALDIRIYA TEPKİ

Kürdistanlı turist grubuna saldırıya, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu tepki gösterdi. Olayın hafife alınmasının daha büyük trajedilere kapı aralayabileceği uyarısında bulunan Yeneroğlu "Bu gibi illegal eylemler karşısında kamuoyunun bütün olarak kararlı bir biçimde tepki göstermesi ve duruş sergilemesi zorunludur" dedi.

(HABER MERKEZİ)