Ali İsmail Korkmaz unutulmadı: Rahat uyu güzel çocuk

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın bugün 6'ıncı ölüm yıl dönümü... Siyasetçiler, Korkmaz'ı ölüm yıl dönümünde unutmadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Korkmaz'ı, "Düşlerinde özgür bir dünya olan tüm masum yüreklere... Rahat uyu güzel çocuk, ruhun şad olsun" diyerek andı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek katledilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın bugün ölüm yıl dönümü. Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) düzenlediği anma etkinliği bugün saat 18.00’de Antakya Ekinci Mezarlığı’nda bulunan kabir ziyaretiyle başlayacak. Ziyaretin ardından saat 20.00’da Sümerler Amfi Tiyatro’da düzenlenecek anma gecesinde ALİKEV Müzik Topluluğu ile Moğollar sahne alacak.

SİYASETÇİLER ALİ İSMAİL KORKMAZ'I ANDI

Birçok siyasetçi de Ali İsmail Korkmaz'ı ölüm yıl dönümünde unutmadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğlulları gibi birçok siyasetçi Korkmaz'ı andı.

İMAMOĞLU: RAHAT UYU GÜZEL ÇOCUK...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamooğlu, Korkmaz için Twitter adresinden paylaşımda bulundu. İmamoğlu, Korkmaz'ı şu sözlerle andı: "Düşlerinde özgür bir dünya olan tüm masum yüreklere... Rahat uyu güzel çocuk, ruhun şad olsun."

CİHANGİR İSLAM: ÇOCUĞUNUZU, KARDEŞİNİZİ ALİ'NİN YERİNE KOYUN

Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam da, Korkmaz'ı unutmadı. İslam, Korkmaz'ın Eskişehir'de dövüldüğü ana dair görüntüleri paylaşarak, "Bunu ibretlik olarak izleyiniz. #AliismailKorkmaz kaçarak uzaklaşırken yakalayıp sopalarla öldüresiye dövmek. Üçüncü saldırganın hareketine dikkatli bakınız. Kafayı hedefleyen öldürücü darbe. Şimdi çocuğunuzu veya kardeşinizi Ali'nin yerine koyunuz. Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, Korkmaz'ı andı. Özel, Korkmaz için şunları yazdı: "Düşlerinde özgür bir dünya vardı. 6 yıl önce düşlerini, düşlerimizi tekmelediler. #AliİsmailKorkmaz hep 19 yaşında. Ona yapılanları da düşlerini de unutmayacağız."

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğlulları, şair Turgut Uyar'ın şiirinden bir cümle paylaşarak Korkmaz'ı andı: "Hiç unutmam, hiç unutmayın... İnsan nasıl direnir başka? Hiç unutma!"

Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz kardeşi için şu çağrıda bulundu: "Bugün Ali İsmail’in 19 yaşına takılı kaldığı gün, Bedeninin aramızdan ayrıldığı ama adının sonsuza ulaştığı gün. Bugün O’nu analım, anısını yaşatalım olur mu! Ben adını yazayım, gerisini siz tamamlayın; Ali İsmail Korkmaz ..."

ANMA GECESİ DÜZENLENECEK

Ali İsmail Korkmaz Vakfı da bugün bir dizi etkinlik düzenleyecek. Vakıf saat 18:00’da Ekinci Mezarlığı’ndaki kabir ziyaretinin ardından, saat 20:00’da Sümerler Amfi Tiyatro’da düzenlenecek olan anma gecesinde ALİKEV Müzik Topluluğu ile Moğollar sahne alacak.

KORKMAZ'IN ÖLÜMÜ VE MAHKEME SÜRECİ...

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Gezi eylemleri sırasında 2 Haziran 2013’te Eskişehir’de evine dönerken aralarında sivil polisin de bulunduğu kişiler tarafından dövüldü, 38 gün sonra da yaşamını yitirmişti. Kamuoyu ve ailesinin baskıları ile soruşturma derinleştirildi, silinmiş güvenlik kameraları görüntüleri de ortaya çıkarıldı. Korkmaz’ı dövdükleri belirlenen İsmail Koyuncu ve akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever, Ebubekir Harlar ile polis Mevlüt Saldoğan tutuklandı.

Olay yerinde bulunan polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi polis memurları Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut’a 10 yıl, fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever’e 6’şar yıl 8’er ay, Ebubekir Harlar’a 3 yıl 4 ay hapis cezası verirken polis memurları, Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise beraat etti.

İtiraz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay, Ebubekir Harlar’a verilen hapis cezasını az bulurken beraat eden polis memuru Hüseyin Engin’in ise cezalandırılmasını istedi. Diğer sanıklar yönünden ise karar onandı. Yeniden yapılan yargılamada Engin’e 7 ay 15 gün, Harlar’a ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi. (HABER MERKEZİ)