SETA direktörü: Sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz

SETA Toplum ve Medya Araştırmaları Direktörü İsmail Çağlar, gazetecileri fişledikleri yönündeki tepkilere "Sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz" diyerek cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SETA'nın tepki çeken ve "yeni medya andıcı" olarak nitelendirilen “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” raporunu hazırlayanlardan İsmail Çağlar, tepkilere "Uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye uzantılarının marjinal ideolojilerce esir alındığının gösterilmesi hoşlarına gitmedi. Sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz" şeklinde yanıt verdi.

“Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı”nın (SETA), Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları raporu, gazetecileri fişlediği gerekçesiyle tepki çekti. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) da "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "Kişisel verilerin kaydedilmesi" suçları işlediğini belirterek suç duyurusunda bulundu.

Raporu hazırlayanlardan SETA Toplum ve Medya Araştırmaları Direktörü İsmail Çağlar, Takvim gazetesinde yayımlanan köşe yazısında tepkilere yanıt verdi. Çağlar'ın, "Sobe" başlıklı yazısı SETA'nın internet sitesinde de "Batı Medyasının Kurumsal İmajının Türkiye’deki Temsili" başlığıyla yayımlandı.

Fişleme tepkisini eleştiren Çağlar, kamuya açık bilgileri topladıklarını belirtti. Tepki gösteren ve raporda adı geçen gazetecilerin, "gazetecilik yapmadıklarının gösterilmesinde rahatsız olduğunu" savunan Çağlar, "Kendi çapında saygınlığı olan uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye uzantılarının marjinal ideolojilerce esir alındığının gösterilmesi hoşlarına gitmedi. Sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

TGS'den SETA raporu için suç duyurusuTGS'den SETA raporu için suç duyurusu

BBC'den SETA açıklaması: Gazetecilerin fişlenmesi kabul edilemezBBC'den SETA açıklaması: Gazetecilerin fişlenmesi kabul edilemez

DW: SETA raporu itibarsızlaştırma çabasıDW: SETA raporu itibarsızlaştırma çabası