Erdoğan'dan makam aracı talimatı: AK Parti de azaltacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, yerel seçim sürecinde partisine yönelik eleştiriler arasında yer alan makam aracı konusuna el attığı belirtildi. Buna göre Erdoğan, çakarlı araç kullanımının yasaklanmasını istedi; acil durumlar ve yoğun trafik haricinde yolların kesilmemesi için de danışmanlarına talimat verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Mart yerel seçimleri sürecinde Türkiye'de en çok tartışılan konulardan biri olan makam araçları ve çakarlı araçlar, AK Parti'nin de gündemine girdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, AK Partili vekiller, belediye başkanları ve eski bakanlar da dahil, partililere çakarlı araç kullanımını yasakladığı belirtildi.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, parti kurmaylarıyla yaptığı toplantıda Erdoğan'a, vatandaşın trafikte çakarlı araç ve yol kesme konusundan rahatsız olduğu, seçim çalışmaları sırasında yolların iki saat boyu kesilmesinin şikâyete yol açtığı aktarıldı. Erdoğan da bunun üzerine, çakarlı araç kullanımının yasaklanmasını istedi; aciliyet taşıyan ve trafiğin yoğun olduğu durumlar haricinde yolların kesilmemesi için danışmanlarına talimat verdi. Erdoğan'ın talimatıyla makam araçlarının da azaltılacağı belirtildi.

Haberde, Erdoğan’ın en son G20 Liderler Zirvesi için Japonya’ya gittiği sırada Ankara Esenboğa yolunda trafiğin kapatılmadığına dikkat çekildi.

Makam araçlarının sayısının fazlalığı, 31 Mart yerel seçimleri için kampanya döneminde özellikle CHP tarafından AK Parti'ye getirilen eleştirilerden biriydi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kentteki araçlardan çakarları söktürmüştü. (HABER MERKEZİ)