HDP'li Maçin'den hastalıklı et iddiası

HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin, Ceylanpınar TİGEM'de hastalıklı et tespit edildiğini öne sürdü. Maçin, Et Balık Kurumu'nun hastalığı bilmesine rağmen et sevkiyatı yaptığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin, TİGEM'in (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) yurt dışında getirdiği hayvanlarda Brusella hastalığı tespit edildiğini, Et Balık Kurumu'nun bölge karantinaya alınmasına rağmen et sevkiyatı yaptığını iddia etti.

Maçin mecliste düzenlediği basın toplantısında Ceylanpınar TİGEM'deki ithal hayvanlarda Brusella nedeniyle birçok büyükbaş hayvanın öldüğünü, aynı kurumda çalışan altı kişinin de aynı hastalığa yakalandığı ifade etti. Bölgenin zamanında karantina altına alınmadığını belirten Maçin, hastalık etlerin ordu birliklerine de gönderildiğini, konu hakkında vahim sonuçlar çıkmadan önce inceleme başlatılması gerektiğini aktardı.

BRUSELLA NEDİR?

Gıda Tarım ve Ormancılık Bakanlığı'nın resmi bültenine göre, "Brusella insanlarda da görülen bir hayvan hastalığıdır. Ülkemizde hem sığırlarda hem de koyun keçilerde yaygın olarak görülen Brusella, hayvan ve insan sağlığı üzerinde göz ardı edilemeyecek kadar büyük tehlikeler oluşturur." (TBMM/AA)