Askeralma Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri başladı

AK Parti'nin hazırladığı Askeralma Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine başlandı. Meclis, teklifin görüşmeleri tamamlanana kadar çalışacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu'nda siyasi partilerin grup önerileri görüşüldü.

İYİ Parti'nin, "yüksek sayıda Suriyeli mültecinin Türkiye'ye sığınmasının yol açtığı sorunların incelenip çözüm yollarının tespit edilmesine" ilişkin araştırma önergesi, CHP'nin cezaevinde tutuklu ve hükümlülere yönelik hak ihlalleri iddialarının araştırmasına ilişkin önergesi ve HDP'nin "İstanbul Havalimanı'nın kamuyu uğrattığı zararın ortaya çıkarılmasına" ilişkin araştırma önergesi reddedildi.

Daha sonra AK Parti'nin, TBMM'nin çalışma gün, gündem ve saatlerine ilişkin grup önerisini görüşüldü. Kabul edilen öneriye göre, Genel Kurul, "temel kanun" olarak görüşülecek olan Askeralma Kanunu Teklifi'nin bugün birinci bölümü, çarşamba günü ikinci bölümü, perşembe günü ise teklifin görüşmeleri tamamlanana kadar çalışacak.

Önerinin ardından, Askeralma Kanunu Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmelere geçildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de teklifin görüşmelerine katılmak için Genel Kurul salonuna geldi. (ANKARA/AA)

AK Parti Meclis Grubu'nda askerlik kanunu görüşüldüAK Parti Meclis Grubu'nda askerlik kanunu görüşüldü