İTÜ Rekörlüğü Maçka ve Gümüşsuyu binalarının satışını yalandı

İTÜ’nün mühendislik eğitimi verilen iki kampüsünün yer aldığı tarihi Gümüşsuyu ve Maçka binalarının satışı için Rektörlük tarafından Anıtlar Kurulu’na başvuruda bulunulduğu öne sürüldü. Ancak bu iddia rektörlük tarafından yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü, üniversiteye ait tarihi Maçka ve Gümüşsuyu binalarının satılacağına dair İstanbul Mimarlar Odası ÇED Danışma Sekreteri Mücella Yapıcı tarafından dile getirilen iddiayı yazılı bir açıklamayla yalanladı.

İTÜ Rektörlüğü imzasıyla, üniversitenin web sayfasından yayınlanan yazıda “Üniversitemizle ilgili sosyal medyada yer alan asılsız iddialar nedeniyle kamuoyu açıklaması yapılması ihtiyacı oluşmuştur” denildi.

Mimar Yapıcı Twitter hesabından “S.O.S... Değerli meslektaşlarım, okuldaşlarım ve hocalarım...İTÜ Rektörlüğü tarafından kültür varlığımız Maçka ve Gümüşsuyu binalarının fonksiyonunun değiştirilerek satışı için Anıtlar Kurulu'na başvuru yapıldığına dair bir bilgi aldım...Acilen Kamuoyunun bilgilendirilmesi...” paylaşımında bulunmuştu.