Göksu: Ağzımdan Trabzon ile ilgili bir kelime çıkmadı

AK Parti İBB Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu'nun Ekrem İmamoğlu'ya ilgili açıklamasından sonra başlayan Trabzon tartışması, İBB Meclisi'nde de gündeme geldi. CHP'nin istifasını istediği Göksu, "Ağzımdan, Trabzon ile ilgili ne bir kelime ne bir cümle ne bir ima çıkmıştır" ifadelerini kullandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Trabzon'la ilgili tepki çeken sözleri hakkında konuştu. CHP'lilere "Suçunuzu örtmek için Trabzonluların arkasına sığınmayın" diyen Göksu, "Bizim için Trabzon candır. Trabzonlular da baş tacımızdır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin toplantısında Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu'nun Trabzon'la ilgili sözleri hakkında tartışma yaşandı. Göksu, katıldığı bir iftar programında "Ne dedi Yunan medyası, 'İstanbul'u Yunan kazandı' diyor. Bir dakika ya bu arkadaş nereli, CHP'nin adayı nereli? Nasıl oldu Yunan medyası, 'İstanbul'un Yunan kazandı' dedi bir ses çıkmadı? Olay büyük, hesap büyük kardeşlerim" demişti.

İYİ Parti Meclis Üyesi İbrahim Özkan ve CHP Meclis Üyesi Seyfi Erbaş, Göksu'nun dün yaptığı konuşmada Trabzonluları rencide ettiğini söyledi. Erbaş, Göksu'nun Trabzonlularla ilgili ifade ettiği sözlerden dolayı özür dileyip, görevlerinden istifa etmesi gerektiğini belirtti.

'SUÇUNUZU ÖRTMEYE KALMAYIN'

Bunu üzerine söz alan Göksu, "CHP'nin tiyatroyu üç perde olarak oynadığını" iddia etti. "Komedi, dram ve trajediyi oynayan CHP'lilerin suçlarını örtmek için Trabzon meselesini gündeme getirdiğini" savunan Göksu, şöyle devam etti:

"Suçunuzu örtmek için Trabzonluların arkasına sığınmayın. Bizim için Trabzon candır. Trabzonlular da baş tacımızdır. Siz şunun cevabını verin. '31 Mart'ta CHP adayı kazandı' diye Yunan basını niye manşet attı? Ben bunu soruyorum. Trabzonlu bakanlarımız var. Yunan basınında bir cümle duydunuz mu? Suçunuzu örtmeye kalkmayın. Ağzımdan, Trabzon ile ilgili ne bir kelime ne bir cümle ne bir ima çıkmıştır. Açın dinleyin. Trabzonlu kardeşlerimizi rencide edecek bir ifade olmadığı gibi hiçbir zaman aklımın ucundan geçirmedim."

'YUNAN MEDYASI NİYE SİZİN ADAYINIZ KAZANINCA BAYRAM ETTİ?'

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhan Özer'in açıklamasını hatırlatan Göksu, "Kadir Mısıroğlu üzerinden Trabzonlu kardeşlerimize neler dediğini gidin CHP grubundan dinleyin. Ne söylediğimi çok iyi biliyorum. Trabzonlu kardeşlerimiz de çok iyi biliyorlar. Trabzonlu kardeşlerimizle aynı duygularla üzülür aynı duygularla seviniriz. Siyasi manipülasyon yapacaksanız, ucuz yapmayın. Yunan medyası niye sizin adayınız kazandı diye bayram etti. Bizim için her yer Trabzon" ifadelerini kullandı.

Meclis'te Trabzon tartışması: Özür dilenmesi gerekiyorMeclis'te Trabzon tartışması: Özür dilenmesi gerekiyor

SUBAŞI: ÇARPITIYORSUNUZ, 'YUNAN KAZANDI' YAZMADILAR

CHP İBB Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, Göksu'nun konuyla ilgili videosunu sabah izlediğini ve bu konuda ciddi bir infial oluştuğunu belirtti. Trabzonlu meclis üyelerinin tepki göstermelerinin doğal olduğunu dile getiren Subaşı, şunları söyledi:

"Tepkilerini demokratik ölçüde tutmaları konusunda ricacı oldum. Göksu, Yunan basını konusunda bile çarpıtma yapıyor. Yunanistan'da yerel bir gazete ki bizde de çokça yerel gazete var, 'Karadeniz bölgesinden' diyor. Yunan seçildi falan demiyor. Bunu kim olarak söylüyorsun? Genel Başkanı İsrail'den şeref madalyası almış biri olarak söylüyorsun. Sen bunları söylemeyeceksin."

Bazı ifadeler okuyan Subaşı, bunların Göksu'nun Fetullah Gülen'i öven sözler olduğunu belirterek, "AK Parti'de Fetullah Gülen konusunda özeleştiri yapan tek kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Onun dışında AK Parti'de FETÖ özeleştirisi yapan başka kimse olmadı. Fakat, şunu söylemek istiyorum. Bu konu bu kadar büyümeyebilirdi. 'Farklı anlaşılabilecek ifadeler kullandım' deyip bitirebilirdi ve konu burada kapatılırdı. Oradan bana laf atmaya ne gerek var? Bu hikayeleri Trabzonlulara anlatın." ifadelerini kullandı.

Konak'tan Göksu'ya: Yunan olmak da ayıp değil, Pontus da...Konak'tan Göksu'ya: Yunan olmak da ayıp değil, Pontus da...

GÖKSU: FETÖ'CÜ ARAYACAKSANIZ CHP'YE BAKIN

Bunun üzerine tekrar kürsüye gelen Göksu, Subaşı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili sözlerine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "mağdurların sesi ve kimsesizlerin kimsesi olduğunu, başından beri İsrail'e en sert cevapları her zaman verdiğini" söyleyen Göksu, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 'İsrail bir terör devletidir' diyen tek devlet adamıdır" dedi.

"Filistin davasına her zaman sahip çıkacağını ve onları yalnız bırakmayacağını her zaman ifade etmiştir" diyen Göksu, "AK Parti olarak, böyle bir devlet başkanımız olduğu için gurur duyuyoruz. FETÖ'cü arayacaksanız CHP'ye bakın. Zaman gazetesinin önünde yatan milletvekillerinize bakın. Oraya bakın" diye konuştu. (İSTANBUL/AA)