Üniversite öğrencisine zihinsel engelli olmadığını kanıtla dediler

AK Parti tarafından YSK'ye verilen kısıtlı seçmen listesinde ismi bulunan üniversite öğrencisi Evrim Can Karabağ'dan seçim kurulu 'zihinsel engelli değildir' raporu istedi. Karabağ, "Ne rapor alacağım ne de mahkemeye gideceğim. Avukatımız ile görüştük ve davanın düşürülmesini istedik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin İstanbul'da 'kısıtlı seçmenlerin' oy kullandığı iddiası ile YSK'ye verdiği listede ismi bulunan üniversite öğrencisinden 'zihinsel engelli' olmadığını kanıtlaması istendi.  Nişantaşı Üniversitesi son sınıf öğrencisi Evrim Can Karabağ, "Zihinsel engelli değilim, rapor almayı da mahkemeye gitmeyi de düşünmüyorum" dedi.

Medikal malzeme satışı yapan Memet Karabağ, e-devlet portalında gördüğü dava dosyasını incelediğinde kendisinin "vasi" adayı, oğlu Evrim Can Karabağ ise "kısıtılı adayı" olduğunu gördü. Memet Karabağ, avukatı Hasan Gürbüz ile iletişime geçti. Araştırma sonucunda,  üniversitede son sınıf öğrencisi Evrim Can Karabağ'ın adının, AK Parti'nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde oy kullandığını öne sürdüğü "Zihinsel Engelli" olduğu iddia edilen seçmenler arasında ismine yer aldığı görüldü. Fatih İlçe Seçim Kurulu da kendi bölgeleri ile ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu'ndan gelen "zihinsel engelli" seçmen listesinde adı geçen kişileri resmi bir yazı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti.

Fatih İlçe Seçim Kurulu, Evrim Can Karabağ'ın Yüksek Seçim Kurulu tarafından kendilerine gönderilen listede isminin "zihinsel engelliler" arasında yer aldığına dikkat çekilerek, "Bu sebeple hakkında zihinsel engeli yönünden hakkında makul şüphe bulunduğundan yetkili Sulh Hukuk Mahkemesince vesayet yargılaması yapılması gerektiği düşünülmektedir" şeklinde yazı yazdı.

Fatih 2.İlçe Seçim Kurulundan gönderilen bu yazı üzerine İstanbul 4. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Evrim Can Karabağ hakkında "vesayet" davası açılmasına karar verdi.

Gazeteduvar'a konuşan Evrim Can Karabağ, "Şu an okuldayım, birazdan da derse gireceğim. Ne rapor alacağım ne de mahkemeye gideceğim. Avukatımız ile görüştük ve davanın düşürülmesini istedik. Annem YSK'ye gitti ve AK Parti tarafından gönderilen listede adımın olduğunu öğrendik." dedi. (HABER MERKEZİ)