Bakan Gül'e soru: Hakkari'de öldürülen çoban için soruşturma açıldı mı?

Hakkari'de koyunlarını otlattığı sırada silahla vurulan Sertip Şen'in ölümünü HDP Milletvekili Remziye Çakır Meclis gündemine taşıdı. Çakır, Adalet Bakanı'na, "Ambulansı engelleyen güvenlik görevlileri hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Onbaşılar (Wargenima) köyünde çobanlık yapan Sertip Şen, 2 Mayıs günü askeri bölgede koyunlarını otlattığı sırada silahla vuruldu. Şen kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Şen'in ölümünü Meclis gündemine taşıyan HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

'NEDEN ACİL MÜDAHALE EDİLMEDİ?'

"Otopsi sonucunda Sertip Şen’in kalbine yakın bir noktaya isabet eden kurşunla yaşamını yitirdiği belirlenmiştir. Sertip Şen’in vurulduğu yerde Yüksekova taburuna bağlı üç askeri üs bölgesi (Çimenli, Çobanpınar ve Lider Tepe) bulunduğu, olayın gerçekleştiği yerin görüş açısının çevredeki karakol ve üs bölgelerine açık olduğu ve çıplak gözle görülebildiği ifade edilmiştir" diyen Tosun, şu soruları sıraladı:

  • Olay yerinde yaralı olarak bulunan Sertip Şen için köylüler tarafından ambulans istenmesine rağmen güvenlik bölgesi olduğu gerekçesiyle ambulansın gelişinin engellendiği ve köylüler tarafından taşınan Sertip Şen’in kan kaybı ve zamanında müdahale edilememesi nedeniyle hayatını kaybettiği iddiası karşısında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?
  • Ambulansı engelleyen güvenlik görevlileri hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?
  • Yakın çevredeki karakol ve askeri üs bölgelerinde silah sesine ve olayın gerçekleştiği yerin çıplak gözle görülebilmesine rağmen yaralanan Sertip Şen’e neden acil müdahale edilmemiştir?
  • Sertip Şen’in vücudundan çıkarılan mermi çekirdeğinin kriminal incelemesi için olayın meydana geldiği bölgedeki askeri personele ait silahlara el konulmuş mudur? Konulmuşsa şu anda kaç silah inceleme altındadır?
  • Sertip Şen’in öldürülmesi ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturma kapsamında şüpheli veya şüpheliler var mıdır?
  • Sertip Şen’in kalbine yakın vurulması ve tıbbi müdahale edilmemiş olması göz önüne alınarak olayın kasıtlı ve hedef gözeterek gerçekleştirilmiş olma ihtimali nedir?
  • Olayın üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen Hakkari Valiliği tarafından herhangi bir açıklama yapılmamasının nedeni nedir? (DUVAR)