Türkiye'den ABD'ye yanıt: S-400'le ilgili karar verilmiştir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye S-400'de kararlı ise F-35 ortaklığından çıkarılır" diyen ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan'a yanıt verdi. Oktay, "S-400'le ilgili karar verilmiştir. Türkiye bağımsız bir ülkedir. Kendi savunması ile ilgili kararları kendi alır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD'yle yaşanan S-400 gerilimi hakkında "S-400'le ilgili karar verilmiştir" dedi. "Türkiye bağımsız bir ülkedir. Kendi savunması ile ilgili kararları kendi alır" diyen Oktay şöyle devam etti: "Türkiye'nin hava savunma sistemine ihtiyacı olmuştur. S-400'le ilgili karar verilmiştir. Türkiye bir anlaşmaya imza attıktan sonra bu sözünü yerine getirir."

Oktay, ABD'de Türkiye'ye karşı dile getirilen yaptırım tehditlerini de eleştirerek, " ABD'nin yaptırım tehdidi onların Türkiye'yi tanımadıkları anlamına geliyor. Türkiye'ye karşı kimse tehdit dilini kullanarak iş yapamaz" dedi. Oktay, "Türkiye bugünün devleti değil. Türkiye hem ülke hem de ekonomik olarak bölgenin güvenli noktası konumunda" diye konuştu.

ABD son olarak, Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri satın alması halinde F-35 savaş uçakları ortaklığından çıkarılabileceğini açıklamıştı. (Haber Merkezi)

ABD: Türkiye kararlıysa işi çıkarmak zorunda kalırızABD: Türkiye kararlıysa işi çıkarmak zorunda kalırız

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: S-400 ulusal bir konu ama...NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: S-400 ulusal bir konu ama...

ABD'nin korkusu: Ya 'hayalet'leri Ruslar avlarsa?ABD'nin korkusu: Ya 'hayalet'leri Ruslar avlarsa?