Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi'nden çağrı: Herkes sesini duysun

Uluslararası Af Örgütü'nden, Basın Özgürlüğü Günü için çağrı: Herkes sesini duysun.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü için çağrıda bulundu. Çağrıda, "Bugün senin günün. Bize dünyadan ve hayattan değil, kendinden haber ver istiyoruz. Türkiye'de bir gazeteci olarak 'Senden ne haber? diye soruyoruz. Gazeteci senin neler yaşadığını duymak istiyoruz. Bize dertlerini ve sıkıntılarını manşet atmanı, altına 250 kelimeye kadar bir haber yazmanı bekliyoruz. Bir gazeteci olarak yaşadıklarını senin ağzından dinleyelim diyoruz.

Sen de yaşadıklarını yaz, sosyal medyada #NeHaberGazeteci ve #ÇokSesliMedya etiketiyle paylaş, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü'nde herkes sesini duysun" ifadeleri yer aldı.

Uluslararası Af Örgütü'nün açıklaması şu şekilde: 

"Bugün 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü. Yani senin günün. Her gün bir haberin peşindesin, kimi zaman soğukta bir görüntü için saatlerce beklersin, kimi zaman bir cümle yorum alabilmek için telefon rehberlerini aşındırırsın.

Bazen beğenilmez, bazen sansürlenir, bir bakmışsın çalıştığın kurum kapatılmış, maaşlar yatmamış, editör seni yine hırpalamış, tüm emekler boşa gitmiş. Ertesi gün yeniden başlarsın, Dünyanın en büyük gazeteci hapishanesinde olmana rağmen, bunca imkansızlığa, sansüre ve davaya rağmen, yine de mesleğine sahip çıkarsın.

Bugün senin günün. Bize dünyadan ve hayattan değil, kendinden haber ver istiyoruz. Türkiye'de bir gazeteci olarak 'Senden ne haber? diye soruyoruz. Gazeteci senin neler yaşadığını duymak istiyoruz. Bize dertlerini ve sıkıntılarını manşet atmanı, altına 250 kelimeye kadar bir haber yazmanı bekliyoruz. Bir gazeteci olarak yaşadıklarını senin ağzından dinleyelim diyoruz.

Sen de yaşadıklarını yaz, sosyal medyada #NeHaberGazeteci ve #ÇokSesliMedya etiketiyle paylaş, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü'nde herkes sesini duysun.

Basın özgür, günün kutlu olsun!"