Erdoğan: Bosna Hersek'ten et ithalatı noktasında talimatları verdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'ten et ithal edileceğini söyledi. Erdoğan, "Bosna Hersek'ten et ithalatı noktasında da arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik ve Konsey üyesi Şefik Caferoviç, baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için atılabilecek adımları görüştüklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün imzaladığımız güncellenmiş Serbest Ticaret Anlaşması 1 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmamıza katkı sağlayacaktır. Mutabakat muhtırası metnini az önce imzaladığımız Saraybosna-Belgrad Otoyolu Projesinin de Bosna Hersek'in istikrarına çarpan etkisi yapacağına inanıyorum" dedi.

Enerji, savunma sanayi, turizm, tarım ve hayvancılık alanlarında da işbirliğinin gündemde olduğunu söyleyen Erdoğan, "Özellikle Türk Akımı Projesi'nin Bosna Hersek'e de intikali noktasında elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

Bosna Hersek'ten et ithal edileceğini dile getiren Erdoğan, "Bosna Hersek'ten et ithalatı noktasında da arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Bu akşam aynı zamanda Gıda Tarım Bakanımızla da bunları görüşmek suretiyle bölgeden ülkemize, devletten devlete et ithalatı konusunda atmamız gereken adımları da atacağız" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dodik, basın toplantısı öncesinde "Türkiye Cumhuriyeti ile Bosna Hersek Arasında Ulaştırma, Altyapı Alanında İşbirliğine ve Özellikle Saraybosna-Belgrad-Saraybosna Otoyolu, Ekspres Yolu İnşaat Projesi'nin Gerçekleştirilmesine Dair Mutabakat Zaptı" ve "Türkiye Cumhuriyeti ile Bosna Hersek Arasında Serbest Ticaret Anlaşması"nı imzalandı. (ANKARA/AA)