CHP, saldırganın tutuklanması için talepte bulunacak

CHP, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün tutuklanması için başvuru yapılacak. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, "Kişinin sağlık durumu tutuklamasına engel değildir" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’ta uğradığı saldırıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan Osman Sarıgün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çubuk Cumhuriyet Başsavcısının Sulh Ceza Hakimliğine gönderdiği yazıda, “Şüpheli hakkında 5271 sayılı CMK’nın 100. maddesinde yazılı tutuklama sebepleri bulunsa bile şüphelinin sağlık durumu, atılı suçların nevi, cezaların üst sınırı dikkate alındığında şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmesi talep olunur” denildi.

Sarıgün için yurt dışına çıkış yasağı, belirlenen yerlere başvurma kararı verilmesi istendi. Sulh Ceza Hakimliği de bu talep doğrultusunda karar verdi, Sarıgün serbest bırakıldı.

'YARALAMA DEĞİL ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS VAR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik karara tepki gösterdi. Sarıgün’ün tutuklanması için talepte bulunacaklarını belirten Çelik, şunları söyledi:

“Yasada 2016 yılında bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklik dikkate alınmamış görünüyor. Yasaya göre 2 yıl altı ceza talep edilen suçlarda tutuklama kararı verilmez ama orada vücut dokunulmazlığına karşı suçlarda istisna var. Bu istisna getirilirken de siyasilere yönelik saldırılar göz önünde bulundurulmuştu. Bu durumda yaralama olmasa dahi üst sınıra bakmaksızın bile tutuklama olabilir. Burada üstelik yaralama değil adam öldürmeye teşebbüs var. 8 ayrı suç var. Burada basit yaralama varmış gibi değerlendirme olamaz."

'DIŞARI ÇIKMASI TALEP EDİLEBİLİR AMA ÖNCELİKLE TUTUKLAMA VERİLİR'

"Normalde sağlık gerekçesi de tutuklanmama nedeni olamaz" diyen Çelik, "Kişinin sağlık durumu tutuklamasına engel değildir. Yasada kişinin sağlık durumuna göre tutukla-tutuklama gibi bir şey yok. O kişinin sağlıkla ilgili belli şartlarla dışarı çıkarılması talep edilebilir ama öncelikle tutuklama verilir” diye konuştu. (DUVAR)