Mahpus aileleri yine darp edildi

Açlık grevi yapan yakınları için Gebze Cezaevi önünde nöbet tutan aileler polis tarafından darp edilerek yerlerde sürüklendi. HDP Milletvekili Nuran İmir de gözaltına alınmak istendi. İmir fenalık geçirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cezaevlerinde açlık grevi yapan yakınlarına destek vermek için Gebze Cezaevi'nin önünde nöbet tutmak isteyen aileler yine polis şiddetine uğradı.

Mezotopatmya Ajansı'nın haberine göre, ailelerin, Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi’nde 9 Nisan’da başlattığı nöbet eylemi 13’üncü gününde. Cezaevine yakın bir yerde bir araya gelen ailelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir eşlik etti.  Cezaevine doğru yürüyen ailelerin önü polis tarafından kesildi. Polisin “Valiliğin kararı var, bu alanda eylem yapamazsınız. Yasak” sözlerine aileler, “Biz bu konuda ısrarcıyız, eylemimizi yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Çocuklarımızın yaşam hakkını savunuyoruz” şeklinde karşılık verdi.

HDP'Lİ VEKİL İMİR FENALIK GEÇİRDİ

Bir süre devam eden tartışmanın ardından yürümek isteyen anneleri ablukaya alan polisler, HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı Damla Bağcı ile yönetici Oktay Erol’u gözaltına aldı. Polisler HDP Milletvekili Nuran İmir’i de gözaltına almak istedi.

Gözaltıların yapılması üzerine polis ablukasında bulunan aileler oturma eylemi yaptı. Gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten ailelere polis, “Arkadaşlarınızın ifadeleri alınacak bırakılacak” dedi.

Bir süre daha eylemlerine devam eden aileler polisler darp edip, yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı.

Müdahale sırasında HDP’li İmir fenalık geçirerek yere düştü. Hastaneye kaldırılan İmir’in durumunun iyi olduğu öğrenildi.