Ekrem İmamoğlu kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını alarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı oldu. Siyasetten, futbola kadar birçok alanda aktif rol alan İmamoğlu kimdir?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 1970 yılında Trabzon'da doğdu. İmamoğlu futboldan, siyasete kadar birçok alanda aktif rol aldı.

Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1992'de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında aktif olarak yer alan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir. Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor.

VAATLERİ...

İmamoğlu adaylık sürecinde İstanbul için 5 vaadini öncelikli olarak ele alacağını söylemişti. İmamoğlu'nun 5 vaadi şöyle:

1-İstanbul'un ulaşım ve trafik sorununu çözmek.

2-İstanbul'daki kent yoksulluğu ile mücadele etmek ve pahalı yaşamı ucuzlatmak.

3-İstanbul'da doğru kentsel planlama ile çevre, imar ve deprem sorunlarını çözmek.

4-İstanbul'un işsizlik sorununu çözmek, yeni ekonomi ve yaratıcı endüstriler için İstanbul'u bir çekim merkezine dönüştürmek.

5-İstanbul'un yaşam kalitesini yükseltmek, kültür, sanat ve spor faaliyetlerini, İstanbul'un tamamına yaymak. (HABER MERKEZİ)