Ahmet Faruk Ünsal'dan açlık grevleri için diyalog çağrısı

Eski milletvekili ve Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal açlık grevlerini sonlandırmak için diyalog çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cezaevlerinde devam eden açlık grevlerinde kritik günlere girildi. Eski milletvekili ve Mazlum Der Genel başkanı Ahmet Faruk Ünsal sosyal medyadan yaptığı açıklamada ölümler yaşanmadan çözüm bulunması çağrısı yaptı.

22 nci dönem Adıyaman Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, twitter'dan yaptığı açıklamada tecritin hukukdışı olduğunu savundu. Ünsal, "Açlık grevinin insani yönüne girmeden önce bu insanları böyle bir eyleme iten hukuksuzluğa dokunmak durumundayız. Tecrit siyasi değil fiziki ve hukukdışı bir kavramdır. Siyaset kurumu hukuki nefes alma boşluklarını da tıkayarak bizi çözümsüzlüğe itiyor." dedi.

Ünsal ayrıca "Daha önce buna benzer süreçleri yaşadık ve devlet aklının devreye girdiği zamanlarda toplumun nasıl nefes aldığına şahit olduk. Siyasi hesaplar bir tarafa bırakılarak hukuki olanın uygulanması yeterli olacaktır. Daha fazla eylemci yaşamını yitirmeden siyaset kurumu kamu vicdanının ve hukukun sesini dinleyerek diyalog için aracılar bulmalı, ölümler yaşanmadan sağduyu kazanmalıdır." görüşünü savundu.

Ahmet Faruk Ünsal kimdir?

Milli Selamet Partisi (MSP) milletvekili olarak 15. ve 16. dönemde parlamentoda yer alan Abdurrahman Ünsal oğlu olan Ahmet Faruk Ünsal, Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunudur. TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'de (TAİ) makine mühendisi olarak görev yapmıştır. 2002 seçimlerinde AK Parti'den 22. dönem Adıyaman milletvekili seçilen ve İHH'nın mütevelli heyetinde bulunan Ünsal, MAZLUMDER'in genel başkanlığını da yapmıştır.  Fatma Bostan Ünsal ile evlidir.  AK Parti kurucu üyesi ve eski Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Bostan Ünsal ile evlidir.