Abdülkadir Selvi: Erdoğan 'YSK'nin İstanbul seçimlerini iptal edeceğini umuyorum' dedi

Hürriyet gazetesinin iktidara yakın yazarlarından Abdülkadir Selvi, AK Parti MYK toplantısının arka planını yazdı. Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'ın toplantıda "YSK’nın İstanbul’daki seçimleri iptal edeceğini umut ediyorum. Bu haliyle kalırsa vicdanlar rahat etmez. Seçimlerin yenilenmesi gerekir" dediğini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye, Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışının resmi sonuçlarının açıklanmamasına kilitlenmiş durumda. Seçimlerin yenilemesini isteyen AK Parti içinde yapılan değerlendirmeler ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tavrı da merak konusu. AK Parti'nin geçen hafta yapılan MYK ve MKYK toplantılarından sızan kulis bilgileri ise Erdoğan'ın 'seçimlerin yenilenmesi'ni istediği yönünde...

'SEÇİMLERİN YENİLENMESİ GEREKİR'

Hürriyet gazetesinin iktidara yakın yazarlarından Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın partisinin karar organları olan MYK ve MKYK toplantılarında "İstanbul seçimlerinin iptali gerekir" dediğini yazdı. Selvi'nin aktardığına göre Erdoğan MKYK toplantısında, "11 milyona yakın seçmenin söz konusu olduğu bir şehirde, 30 binle başlayacak, süratle iş 13 bine kadar düşecek. Neyle? İtirazla. YSK’nın İstanbul’daki seçimleri iptal edeceğini umut ediyorum. Bu haliyle kalırsa vicdanlar rahat etmez. Seçimlerin yenilenmesi gerekir" dedi.

KABİNE DEĞİŞLİKLİĞİ NE ZAMAN?

Selvi, yerel seçimlerden sonra ortaya atılan kabine değişikliği iddialarına da değindi. Yazıya göre, MKYK toplantısında "İhmali ya da hatası olanların bedelini ödemesi lazım" diyen Erdoğan'ın, 26-27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak Kızılcahamam kampından sonra değişim yapma beklentisi yüksek. Bununla birlikte, Erdoğan'ın MKYK toplantısında 'Bakanlar Kurulu’nun çalışmalarından memnuniyetini' ifade ettiği ve kabineye 'güçlü bir destek' verdiği belirtiliyor. Selvi'ye göre bu durum AK Parti içinde iki şekilde yorumlandı: Bir kesim, Erdoğan'ın bu sözlerden sonra kabineyi değiştirmeyeceğine inanıyor. Diğer kesim ise Erdoğan'ın değişikliği beklenti ve iddialara göre değil, kendi belirlediği bir zamanda yapacağını düşünüyor.

'KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIN'

Aydınlık gazetesinin edindiği kulis bilgilerine göre ise 'Erdoğan’a yakın AK Parti yöneticileri, Erdoğan’ın Kızılcahamam kampı sonrasında vakit geçirmeden harekete geçeceğini' söylüyor. Aydınlık haberindeki ilgili bölüm şöyle: "Erdoğan’ın Ak Parti MYK’sında yaptığı konuşmalara dikkat çeken parti yetkilileri, Erdoğan’ın 'Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağım, tepeden tırnağa değişim olacak' sözlerine vurgu yaparak operasyonun kaçınılmaz olduğunu, bakanlar kurulunda, parti yönetiminde, il örgütlerinde ve bürokraside ciddi değişiklikler yaşanacağını ifade ettiler. Partide olağan kongre beklenmeden, olağanüstü bir kongrenin de toplanabileceğini söylediler. AK Partililere göre partide operasyonu geciktirecek tek etmen İstanbul seçimleri. Bir Ak Parti MKYK üyesi, 'YSK İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar verirse partideki değişiklik seçim sonrasına bırakılabilir. Seçim öncesinde iç tartışma yaşanması iyi olmayacağı için böyle bir yola girilebilir. Ama buna Cumhurbaşkanımız karara verecek' dedi." (HABER MERKEZİ)